Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Heidi kaller meg gamla, så jeg har ingen dårlig samvittighet for å slå henne

Muntert på NM-pressekonferanse.

RØROS (Dagbladet): I morgen starter NM på ski i Røros med 10 og 15 kilometer fri teknikk.

10-kilometeren er det eneste rennet Therese Johaug og Marit Bjørgen kommer til å gå under NM, mens Heidi Weng ser for seg at hun skal gå alle fire distansene.

I ettermiddag stilte de tre damene, som i år har vært de suverent beste langrennsløperne i verden, til en felles pressekonferanse i NM-byen.

Det ble en munter seanse.

- Du satser vel på å slå Marit i morgen?, fikk Heidi Weng spørsmål om.

- Nei, det får vente til VM, svarte Weng kontant, før hun utropte Johaug til storfavoritten i de kuperte løypene på Røros.

Marit Bjørgen har 17 NM-gull i skapet hjemme på Rognes, og går sånn sett ikke glipp av noen nye opplevelser ved å stå over to individuelle renn i årets NM.

Likevel fikk langrennsdronninga spørsmål om hun ikke får dårlig samvittighet overfor de yngre løperne når hun slår dem hver eneste gang.

- Nei, det er en god følelse å holde dem bak meg. Heidi kaller meg for gamla også, så jeg har I hvert fall ikke dårlig samvittighet for å slå henne, smilte Bjørgen.

Klokka 10.45 går jentene 10 kilometer fristil i NM. Så reiser Johaug og Bjørgen på høydeopphold i Seiser Alm som en del av VM-oppladningen, mens Weng fortsetter NM ut helgen før hun reiser til samme sted.

VM-troppen til Falun offentliggjøres lørdag ettermiddag.