GOD LØKE: Heidi Løke har vært god for Norge i EM, og storebror Frank Løke tror ikke hennes samlivsbrudd med Karl Erik Bøhn vil påvirke henne i dagens semifinale mot nettopp Bøhn og Ungarn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GOD LØKE: Heidi Løke har vært god for Norge i EM, og storebror Frank Løke tror ikke hennes samlivsbrudd med Karl Erik Bøhn vil påvirke henne i dagens semifinale mot nettopp Bøhn og Ungarn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Heidi kommer til å storspille mot eksen

Frank Løke tror lillesøsterens samlivsbrudd tenner henne ekstra.

• EM-semifinale kl. 14.30: Norge - Ungarn

BEOGRAD (Dagbladet): Bare timer før EM-semifinaleoppgjøret mellom Norge og Ungarn gikk Heidi Løke ut og avslørte at forholdet til Karl Erik Bøhn er over.

- Forholdet vårt ble avsluttet en tid tilbake, men ettersom deler av media er blitt kjent med dette nå, kjennes det riktig å bekrefte bruddet før vi skal møtes i semifinalen. Jeg ber om forståelse for at jeg ikke ønsker å kommentere vårt avsluttede forhold før etter helgens kamper. Mitt fokus er hundre prosent på de gjenstående kampene i EM.

Det sier Heidi Løke i en pressemelding sendt ut av håndballandslagets pressekontakt kl. 20.59 i går kveld.

Bøhn: - Ingen kommentar Løke ønsket ikke at dagens EM-semifinale skulle bli fremstilt som et samboerduell, ettersom det skal ha vært slutt mellom dem for «en tid tilbake».

Karl Erik Bøhn kommenterer offentliggjøringen av samlivsbruddet slik overfor NTB.

- Jeg registererer at Heidi Løke har sendt ut en pressemelding om vårt samboerforhold. Jeg har ingen kommentar til dette nå. Håndballnasjonen Ungarn er nå viktigere enn meg som person.

Ble skjermet fra pressen Heidi Løke var den eneste av de norske jentene som ikke stilte på dagens pressetreff før semifinalen. Angivelig var det etter en «totalvurdering» av den norske landslagsledelsen, basert på en optimal oppladning til dagens semifinale.

Sett i ettertid framstår skjermingen av Løke i går i et annet lys.

- Påvirker henne ikke Heidis storebror Frank Løke (32) tror ikke bruddet vil påvirke Heidi i dagens semifinale.

- Heidi er veldig flink til å koble ut alt som ikke betyr noe der og da, og ha fullt fokus på hun skal gjøre. Det viste hun ikke minst under konflikten med Larvik, der hun profesjonelt fullførte kontrakten med klubben selv etter at Karl Erik Bøhn hadde fått sparken, sier Frank Løke til Dagbladet.

- Storspiller mot eksen Han mener at litt støy bare tenner folk i Løke-familien. Frank har selv vært involvert i både en kontraktskonflikt hvor han ble utestengt i ni måneder for å ha skrevet under for to klubber — og han er erklært uønsket på landslaget etter en episode under VM i 2011.

- Kjenner jeg Heidi rett, så kommer hun til å storspille mot eksen. Hun kommer til å være enda mer skjerpet og tent, og hun kommer til å snu samlivsbruddet til noe positivt i kampen, sier Frank Løke.

Flyttet sammen i Ungarn Han hevder overfor Dagbladet å ha hørt om bruddet bare i en kort stund

- UNGARN VIKTIGERE: Karl Erik Bøhn vil foreløpig ikke kommentere bruddet med Heidi Løke. - Håndballnasjonen Ungarn er viktigere enn meg som person nå, sier han. Foto: AFP / NTB Scanpix
- UNGARN VIKTIGERE: Karl Erik Bøhn vil foreløpig ikke kommentere bruddet med Heidi Løke. - Håndballnasjonen Ungarn er viktigere enn meg som person nå, sier han. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg pleier ikke å blande meg opp i kjærlighetslivet til søsteren min. Det får hun styre med sjøl.

Det var i august 2010 det ble kjent at Heidi Løke og Karl Erik Bøhn var et par. Hun har fra før sønnen Alexander (6) med håndballtreneren Leif Gautestad (49).

Karl Erik Bøhn flyttet til Ungarn sammen med Heidi Løke da hun gikk til Györ i fjor sommer — og trente også klubben forrige sesong. I Györ er Løke klubbvenninne med landslagskeeper Katrine Lunde Haraldsen. Like etter OL i London ble det kjent at hun er blitt separert.