Heidi Løke er gravid og ute av EM-troppen

Venter sitt andre barn.

GRAVID: Heidi Løke spiller ikke håndball-EM i desember.   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GRAVID: Heidi Løke spiller ikke håndball-EM i desember.   Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Heidi Løke (33) spiller ikke håndball-EM som starter i desember. Løke er nemlig gravid og venter nemlig sitt andre barn. Det opplyser Norges Håndballforbund.

- Dette er stort for oss. Bjørn (Olsson) og jeg er veldig, veldig glade for dette og gleder oss sammen med Alexander. Barnet er ventet i juni. Det er litt spesielt å offentliggjøre nyheten så tidlig i svangerskapet, men av hensyn til kampene i tiden fremover, var det nødvendig å få nyheten ut nå. Jeg ønsker jo ikke å risikere noe frem til fødselen, sier Heidi Løke til håndball.no.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson skal tirsdag presentere de 16 spillerne som får være med til EM i Sverige om en måned. Det blir altså uten Norges beste strekspiller de siste åra.

GULLKYSS: Heidi Løke får kyss av kjæresten Bjørn Vestrum Olsson etter gullet i 2014. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GULLKYSS: Heidi Løke får kyss av kjæresten Bjørn Vestrum Olsson etter gullet i 2014. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Vil tilbake

Løke er av flere regnes som verdens beste i sin posisjon og spiller sammen med Nora Mørk i ungarske Györ. Løke er sju uker på vei, ifølge NTB. Barnet er ventet i juni.

- Det var litt tidlig å gå ut med dette, men Györ spiller kamp i dag (fredag) uten meg. Så da valgte vi dette, sier Løke til NTB på telefon fra hallen i Györ.

Strekspilleren står med 174 landskamper og har scoret 650 mål. Hun håper å komme tilbake på landslaget i framtida.

- Målet mitt er å komme tilbake på både klubb- og landslag etter fødselen. Jeg tror at jeg fortsatt har en del gode år igjen i topphåndballen. Jeg fikk jo god trening i hvordan man kommer i toppform etter at Alexander ble født, og planen er å gjøre det samme en gang til - hvis alt går greit. Kanskje jeg rekker VM i 2017? sier Løke.

GULL I 2015:: Heidi Løke fikk lykkestein av sønnen Alexander før VM. Det skulle hjelpe henne til gull i 2015. Video: Bjørn LangsemVis mer Vis mer

- Bare én Heidi

Hergeirsson innrømmer at tapet av Løke blir et savn for landslaget.

- Vi i trenerteamet er glade på Heidi og Bjørn sine vegne, og vi ønsker dem alt det beste fremover. Laget «lever», og spillere og trenere kommer og går. Det finnes jo bare én Heidi, og hun har vært sentral i landslaget siden 2008, så det blir sikkert annerledes uten henne. Men vi i trenerteamet jobber videre sammen med de spillerne som er tilgjengelige til enhver tid. Ny(e) linjespiller(e) vil nå få muligheten i EM i desember og vil tilføre laget andre/nye kvaliteter både individuelt og ikke minst i samspill med de øvrige spillerne. Slik er dette gamet, og vi gleder oss til nye utfordringer, sier Thorir Hergeirsson.

Savnet av Løke er dårlig nytt for det norske landslaget i medaljekampen, ifølge ekspertene.

- Det er veldig hyggelig for Heidi Løke. Ikke så bra for Norge. Hun er Norges aller viktigste offensive kort, og med henne kan du faktisk si uerstattelig, sier håndballekspert Randi Gustad til TV 2.

VM I FJOR:  Heidi Løke forsøker å få en klem av sønnen  Alexander  på trening dagen før kampen mot Montenegro.  Han vil helst spille fotball. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VM I FJOR:  Heidi Løke forsøker å få en klem av sønnen Alexander på trening dagen før kampen mot Montenegro. Han vil helst spille fotball. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer