SMERTER:   Heidi Løke har slitt seg gjennom to måneder med en akillesskade og reiser til Olympiatoppen i Norge i mai for å undersøke skaden. Her fra kveldens kamp mot Ferencvaros, som sistnevnte lag vant 37-36 etter straffekonk.
SMERTER: Heidi Løke har slitt seg gjennom to måneder med en akillesskade og reiser til Olympiatoppen i Norge i mai for å undersøke skaden. Her fra kveldens kamp mot Ferencvaros, som sistnevnte lag vant 37-36 etter straffekonk.Vis mer

Heidi Løke har spilt to måneder med smerter, nå orker hun ikke mer

Drar til Norge for å fikse hælen.

BUDAPEST (Dagbladet): Heidi Løke (32) og Györ spiller den første sluttspillfinalen i den ungarske serien mot Ferencvaros i kveld. Det gjør Løke til tross for store smerter i den ene akillesen.

- Det gjør vondt hele tiden når jeg spiller, men jeg har bitt tennene sammen for å fullføre sesongen. Men etter sesongen må jeg få gjort noe med dette. Jeg orker ikke å starte en ny sesong med den skaden, sier Heidi Løke til Dagbladet før kveldens første finalekamp.

Håper å unngå operasjon Skaden oppsto på trening for to måneder siden. Det hun håpet skulle gi seg etter hvert har ikke sluppet taket, så så fort sesongen er ferdig i Ungarn reiser hun rett på sjekk på Olympiatoppen.

Hun håper å unngå operasjon. Det vil sette strekspilleren ut av spill i lengre tid.

- Det er snakk om å prøve en ny behandling, og jeg håper å bli frisk uten å måtte legge meg under kniven, sier hun.

Mister Brasil-samling Trolig mister hun uansett landslagets samling i Brasil i juni, som er en viktig del av forberedelsene til VM i Danmark i desember, og ikke minst en liten smakebit på hva som venter dem i OL i Rio neste sommer.

VM i desember mener hun det ikke skal være noe problem å rekke - uavhengig av om hun må operere eller ei.

Håper på Larvik I kveld spiller hun og lagvenninnene Kari Aalvik Grimsbø og Katrine Lunde altså finale i sluttspillet i den ungarske serien. Györ kvalifiserte seg ikke til Final 4 - Champions League-sluttspillet - som spilles nettopp i Budapest i helga.

Györ har vunnet de to siste årene, men røk på et overraskende tap mot makedonske Vardar i kvartfinalen i årets turnering.

Løke håper at gamleklubben Larvik vinner, men orker ikke å reise til hallen for å se sine tidligere lagvenninner spille om den gjeve pokalen.

- Jeg håper Larvik vinner, og unner dem alt. Men jeg skulle veldig gjerne vært i Final 4 selv, og orker ikke å utsette meg for å se på det som tilskuer. Da skal jeg heller heie på dem foran tv-skjermen, sier Heidi Løke til Dagbladet.

VARM I TRØYA: Heidi Løke under oppvarmingen til kveldens kamp med Györ. Her sammen med trener trener Vasile Miriuta.
VARM I TRØYA: Heidi Løke under oppvarmingen til kveldens kamp med Györ. Her sammen med trener trener Vasile Miriuta. Vis mer