Heidi Løke ikke skadd likevel – aktuell for spill i helgen

Heidi Løke har likevel ikke pådratt seg noen alvorlig kneskade. Håndballstjernen kan være tilbake på banen om få dager.

TILBAKE: Heidi Løke ble rapportert å ha en alvorlig kneskade, men er tilbake i trening etter bare en uke.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TILBAKE: Heidi Løke ble rapportert å ha en alvorlig kneskade, men er tilbake i trening etter bare en uke. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kom beskjeden om at Heidi Løke hadde pådratt seg en alvorlig kneskade og ikke kom til å spille VM i Japan vinter.

I dag kom kontrabeskjeden og Løke kan være tilbake på håndballbanen innen kort tid, skriver Fædrelandsvennen.

De har bilde av Løke i trening med lagvenninnene i Vipers, bare dager etter den tunge beskjeden om skaden i menisken.

- Skaden er helt annerledes enn det vi trodde opprinnelig, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til TV 2.

Lørdag skal Vipers spille sesongens første Champions League-kamp mot FTC-Rail Cargo Hungaria og i følge både Fædrelandsvennen og TV 2 skal Løke være aktuell for spill til kampen.

- Det kan jeg ikke svare på ennå. Det er en medisinsk vurdering. Det er i hvert fall helt klart at det vi fryktet ikke har slått til. Den pressemeldingen vi slapp, ble sluppet litt for tidlig. Hun er aktuell for spill, sier Gjekstad.

Dermed er det lite trolig at Løke mister VM, slik den opprinnelige beskjeden fra Vipers var for en uke siden.

Håndballjentenes landslagslege Anne Froholdt forklarer hendelsesforløpet slik, i en pressemelding på Håndballforbundets sider:

- I etterkant av skaden under Intersport Cup ble det tatt MR-bilder av Heidis kne. Da mente vi å se en skade av den typen som ble beskrevet i opprinnelig melding. Heidi ble derfor anbefalt å ta operasjon, og henvist videre til ortoped. I mellomtiden ble imidlertid kneet hennes mye bedre, og ortopeden mente det virket som det ikke var samsvar mellom våre MR-funn, og den skaden Heidi kjente under Intersport Cup, sier Froholdt.

- Med andre ord: Det ble sett noe på bildene som det nå viser seg at ikke var av relevans likevel. Det har skjedd før, for MR er ingen fasit. Det som framkom av de første undersøkelsene kan ha vært tegn på en gammel skade eller noe annet. Det vi så er i alle fall ikke noe som plager Heidi i dag. Så du kan si at sorgene ble tatt på forskudd da vi sendte ut melding sist uke, sier Froholdt, som understreker at det har vært god dialog mellom klubblaget Vipers og landslagsledelsen.

- Denne uka har Heidi gjennomført kliniske undersøkelser som har vært positive, i dag var hun med på håndballtrening med Vipers, og helseteamet i klubben har klarert henne for spill igjen, forteller Froholdt

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer