Heidi Løke venter sin andre sønn:

Heidi Løke «kan føde når som helst»: - Forrige gang var jeg på løpetur seks dager etter fødsel

Storhamarspilleren vet ikke når hun er klar, men i beste fall er hun klar til sesongstarten.

NÆRMER SEG TERMIN: Heidi Løke (til venstre) kan føde «når som helst». Søsteren Lise Løke (til høyre) har termin i august. Her er søstrene sammen med Heidis niese Astrid Vasvik Løke under sistnevntes konfirmasjon tidligere i år. Foto: PRIVAT
NÆRMER SEG TERMIN: Heidi Løke (til venstre) kan føde «når som helst». Søsteren Lise Løke (til høyre) har termin i august. Her er søstrene sammen med Heidis niese Astrid Vasvik Løke under sistnevntes konfirmasjon tidligere i år. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Marit Malm Frafjord (31) briljerte i strekdronninga Heidi Løkes (34) fravær under håndball-EM i desember, der Norge ble europamestere etter å ha slått Nederland 30-29 i finalen der Frafjord fikk åtte på Dagbladets spillerbørs.

Løke meldte forfall før EM-uttaket fordi hun var gravid, og venter sitt andre barn i løpet av juni.

Og halvannen uke ut i den første sommermåneden, er strekdronninga rimelig klar, skal vi tro henne selv.

- Ja, nå kan det skje når som helst. Jeg er nok litt spent ja, for det er jo ti år siden sist, så jeg har kanskje glemt litt. Men jeg gleder meg mest til å møte ham og bli kjent. Jeg er spent, men på en bra måte, sier Løke til Dagbladet.

- Har dere funnet noe navn ennå?

Etter litt betenkningstid og med forsikring om at hun ikke trenger å røpe det, avslører Løke likevel navnet til Dagbladets lesere.

- Han skal hete Oscar. Med C.

- I bedre form nå

Termin er 23. juni, og Løke forteller at hun er i fin form. Selv om hun til stadighet trekker fram at hun nå er ti år eldre enn hun var ved forrige svangerskap, føler hun at hun er i bedre form nå enn sist.

- Vi får se om de ti årene har noe å si nå, da. Men jeg var i bedre form fysisk før dette svangerskapet, enn jeg var før det forrige.

FAMILIEFORRØKELSE: Bjørn Vestrum Olsson (til venstre) og Heidi Løke venter barn sammen. Her er de to sammen med Heidis sønn Alexander og niesa Astrid Vasvik Løke. Foto: PRIVAT
FAMILIEFORRØKELSE: Bjørn Vestrum Olsson (til venstre) og Heidi Løke venter barn sammen. Her er de to sammen med Heidis sønn Alexander og niesa Astrid Vasvik Løke. Foto: PRIVAT Vis mer

Løke forteller at hun har trent godt gjennom svangerskapet, omtrent likt som hun gjorde før graviditeten. Men litt forskjell er det jo.

- Jeg har ikke pressa meg på samme måte som når jeg ikke er gravid. Styrke og intervaller har blitt trent som vanlig, men med noe lavere intensistet. Det har gått veldig bra, og jeg har trent stort sett hver dag.

Hun har ikke trent håndball, men har sørget for å kaste ball for ikke å miste ballfølelsen helt. Og at hun ikke har spilt håndball på trening og i kamper har vært godt for kroppen hennes.

- Da jeg ble gravid hadde jeg noen småskader her og der også, for eksempel i ankelen. Men nå har jo alt det fått restituert seg skikkelig.

Tidlig comeback

Fortsatt vet ikke strekdronninga når hennes andre sønn bestemmer seg for å komme ut, noe som gjør at hun ikke vet når hun blir spilleklar igjen. Men Storhamar og det norske landslaget burde nok håpe at det går like raskt som sist.

- Forrige gang var jeg på løpetur etter seks dager. Den var på 20 minutter, og jeg følte at jeg fløy siden jeg hadde mista noen kilo.

- Oi, det var raskt! Når var du tilbake på håndballtrening?

- Etter sju dager. Altså dagen etter. Jeg var jo ikke i form da, men var med på å kaste ball og løpe og tok det med ro. Egentlig skal man ikke trene så hardt før etter seks uker, men de på sykehuset sa man bare kunne kjenne på det selv.

Selv om det kan gå mot et tidlig comeback slik som sist, avhenger alt av hvordan fødselen går. For eksempel om yngstemann blir født «vanlig» eller om han blir tatt ut med keisersnitt.

- Med Alexander (første sønnen, journ. anm.) gikk det kjempefint. Men man vet ikke hvordan kroppen føles før etter han er født, forteller hun.

Født inn i strekspiller-familie

Hennes førstefødte på ti år er allerede født inn i håndballverden, med hele håndballfamilien Løke på den ene siden, og med håndballtreneren Leif Gautestad som far. Det norske folket har fått se Alexander i bakgrunnen så å si hvert eneste mesterskap mor har spilt, noe som gjør at han ikke overraskende er håndballinteressert selv.

- På hans alder spiller de fem mot fem pluss målvakt. Han er bakspiller nå, men løper litt inn på streken, forteller moren.

Og ender han opp som strek i framtida, har han svært gode gener. For både mamma Heidi, tante Lise, onkel Frank, bestefar Arnt og onkel Trond enten er aktive nå eller har vært aktive som strekspillere tidligere.

Men før framtida avgjøres, skal han bli storebror.

- Han gleder seg veldig, det er ikke noe problem. Han har jo vært med overalt vi har spilt, minus mesterskapene i Brasil. Nå framover blir det nok litt annerledes siden han går på skole, men både Storhamar og landslaget har sagt til kan tilrettelegge. Det har de bevist tidligere, og det gjør det litt lettere å komme tilbake til håndballen, forteller Løke.

Tror Larvik vinner

Nå venter en ny hverdag for håndballstjerna, som håper og tror på en jevn serie i årets Grundig-liga når den kommer i gang i slutten av august.

Larvik har mistet flere nøkkelspillere før den kommende sesongen, men Storhamar-spiller Løke tror ikke det betyr at de ikke vinner i år igjen.

- Selv om de mister spillere tror jeg Larvik vinner. De vil alltid være der oppe, det er jeg sikker på. Men jeg tror også Vipers og Storhamar kan gjøre det bra i toppen.

Løke sier at selv om noen profiler har gitt seg i storklubben fra Vestfold, vil noen andre stå fram. Det samme må noen strekspillere i Storhamar, ettersom både Heidi og søsteren Lise skal føde før sesongstart.

- Jeg håper jeg blir klar til sesongstarten, men jeg vet ikke. Det blir nok en rolig start.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer