VILLE SPILLE MER: Heidi Løke trøster Nora Mørk etter tapet i finalen mellom Frankrike og Norge. Selv etterlyser hun mer spilletid. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VILLE SPILLE MER: Heidi Løke trøster Nora Mørk etter tapet i finalen mellom Frankrike og Norge. Selv etterlyser hun mer spilletid. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Håndball-VM:

Heidi Løke vil spille mer. Thorir med klar beskjed: - Må bli bedre i forsvar

Roser VM-debutant Kari Brattset.

HAMBURG (Dagbladet): Norge tapte VM-finalen mot Frankrike og flere norske spillere var sønderknust etterpå. De gikk gjennom pressesonen i tårer.

Heidi Løke var blant spillerne som holdt maska best - men hun var skuffet. Over mye.

- Vi kjenner det franske laget godt og dette er ikke bra nok.Jeg hadde trua hele tida. Jeg er forbanna, sur og lei meg. Det er mange følelser på en gang, sier Løke til Dagbladet

På spørsmål fra P4 om egen landslagsframtid, svarer Løke

- Jeg har lyst til være med videre, men jeg ønsker å bidra mer på banen. Jeg kan ikke legge meg ned og grine, jeg må se framover, sier Løke.

Storhamar-spilleren har sittet mye på benken i VM, og det er Kari Brattset som har spilt med på streken både framover og bakover.

Løke er klar i talen:

- Jeg skulle ønsker jeg fikk bidra mer. Jeg føler jeg er i toppform, og jeg merker at jeg er fysisk bra og at kroppen tåler det. Sånn som jeg har tenkt er at Thorir vet hva han får når han setter meg inn. Det har jeg fått vist, sier Løke.

- Fått noen forklaring på hvorfor du ikke spiller mer? spør Dagbladet.

- Nei, sier Løke kort.

- Ikke god nok

Dagbladet brakte derfor spørsmålet videre til landslagssjef Thorir Hergeirsson.

- Jeg tror flere på benken ønsker å spille mer. Spør dem også, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Landslagssjefen var skuffet da han møtte pressen, men samtidig var han klar på at Frankrike var best i mange avgjørende faser.

Han sier følgende om Heidi Løke som etterlyser mer spill.

- Heidi Løke må bli bedre i forsvar for at vi kan bruke henne mer. Punktum. sier islendingen til Dagbladet.

- Handler det om det fysiske?

- Det er fem måneder siden hun fikk barn, og jeg synes hun har kommet veldig langt. Jeg synes dere skal vise stor respekt for Kari Brattset, hun er en av de beste forsvarsspillerne i mesterskapet. Hun er mye bedre enn Heidi Løke i totalspillet. Bare så det ikke skal være tvil. Heidi Løke har vært god, og kan bli god. Men hun har ikke vært det hittil. Det kan du sitere meg på, sier Hergeirsson.

Knust

Stine Bredal Oftedal og Stine Skogrand var blant spillerne som var tydelig lei seg i pressesonen etter kampen.

- Vi er bakpå fra start. Det er ikke godt nok og vi henger etter. Frankrike var gode og ingenting stemmer for oss, sier Stine Skogrand.

Oftedal forteller:

- Vi spiller ingen god kamp og det er derfor vi taper. Frankrike er rett og slett bedre enn oss på mye, sier Oftedal.

Håndball-VM kvinner i Hamburg, Tyskland søndag, finale:

Frankrike – Norge 23-21 (11-10)

11.261 tilskuere

Norge: Katrine Lunde, Kari Aalvik Grimsbø, Silje Solberg – Emilie Hegh Arntzen, Veronica Kristiansen 7, Stine Skogrand, Heidi Løke 3, Vilde Mortensen Ingstad, Nora Mørk 7, Stine Bredal Oftedal 1, Kari Brattset 2, Emilie Christensen, Amanda Kurtovic, Camilla Herrem, Sanna Solberg 1, Marit Røsberg Jacobsen.

Toppscorere Frankrike: Allison Pineu og Manon Houette 4.

Dommere: Line Hansen/Carina Christiansen, Danmark.

Utvisninger: Frankrike 4 x 2 min., Norge 1 x 2 min.