- Heidi mente jeg kunne legge opp nå

Marit Bjørgen (34) etter å ha blitt slått i spurten av Weng.

DRAMMEN (Dagbladet): Maiken Caspersen Falla vant rennet, Heidi Weng slo Marit Bjørgen i spurten om andreplassen - men det var likevel Bjørgen som jublet mest etter sprintfesten i Drammen.

Ved å komme på pallen - og holde Ingvild Flugstad Østberg bak seg - nådde hun nemlig målet sitt om å vinne alle tre «kulene» i verdenscupen. Hun har vunnet sammenlagt, hun har vunnet distansecupen, og i dag vant hun også sprintcupen.

- Ja, det har vært en fantastisk sesong for meg. Og etter VM har jeg brukt dette med muligheten av å ta hjem alle kulene som motivasjon. Det har fungert bra det, sier Marit Bjørgen, som var nervøs før finalen.

Nervepirrende - Ja, jeg var det. Både før løpet og underveis. Det skjedde jo masse og det ble litt kluss og uryddig gåing underveis. Og på oppløpet så jeg det kom ei norsk ei opp på sida av meg. Jeg tenkte, at «fanken, er det Ingvild»...  Jeg måtte kikke for å se hvem det var, og så at det var Heidi.

- Det var nervepirrende, men jeg fokuserte på å holde Ingvild bak meg. Det klarte jeg.

- Men du ble slått av Weng?

- Ja, hehe. Hun sa i teltet etterpå at nå kunne jeg bare legge opp, for nå hadde hun slått meg.
 

Må tenke Og det er det evige spørsmålet i langrennsmiljøet om dagen det. Hva gjør Marit Bjørgen?

Legger hun opp på topp, med tre ferske verdenscuptrofeer og noen VM-gull i skapet? Eller fortsetter hun noen år til?

- Det vet jeg ikke selv enda, sier Bjørgen.

- Jeg har selvsagt noen tanker, men dette skal jeg tenkte på utover våren. Og jeg skal nok gi beskjed når jeg har bestemt meg, sier hun.

- Men... ?

- Hehe. Jeg skjønner jo at dere spør. Og jeg kan si at jeg fortsatt er motivert, at jeg fortsatt synes det er veldig morsomt å vinne og at jeg trives veldig godt med laget jeg er på.

- Dette har i tillegg vært en fantastisk sesong for meg. Særlig synes jeg at sprinten har gått overraksende bra. I farta tror jeg det bare er to sprintrenn jeg ikke har vunnet. I en alder av 34 må en jo være fornøyd med det.

- Dette har vært halve livet mitt. Og det er veldig rart å tenke på at en skal slutte med det. Men en dag må en det også, sier Marit Bjørgen.

Spørsmålet er bare: Når?