Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Heidi og Cecilie skremmer verden

SYDNEY (Dagbladet): Norge- Brasil 30- 16. Her er duoen som gjør Norge til den store gullfavoritten i OL: Keeperne Heidi Tjugum (26) og Cecilie Leganger (25) har begge prikket inn toppformen - samtidig!!!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danskenes landslagstrener Jan Pytlick mener Heidi og Cecilie gjør Norge til den store OL-favoritten - og han legger i slengen til at han tror Norge vinner sitt første OL-gull.

- Selv om Korea synes å være skammelig gode, og også Ungarn, så har Norge en fordel i å ha to så jevne og gode keepere, sier Pytlick - som i går overvar kampen sammen med Camilla Andersen og flere fra det danske laget.

De fikk se Heidi Tjugum trylle mellom stengene i første omgang - og Cecilie Leganger leke vegg i andre.

Utliknet forspranget

- Dette var kjempegøy, og jeg føler at vi er nærmere å være to førstekeepere nå enn i VM. Da var Cecilie litt foran meg, sier Heidi Tjugum.

Det forspranget har hun tettet med knallhard vekttrening i sommer - som har gjort henne sterkere og mer eksplosiv.

- Jeg har nok aldri vært bedre. Verken fysisk eller psykisk. Det gjelder jo å redde flest mulig baller. Og det går jo rimelig greit for meg i øyeblikket, smiler Viborg-keeperen.

Faen var der

Som planlagt byttet landslagssjef Marit Breivik keepere i andre omgang. Og Leganger fulgte opp i samme stil - og hadde jeg vært brasilianer så hadde jeg sluttet å kaste mot det norske målet. Til tider var det så vanskelig å få nettkontakt med den lille runde.

- Selv om vi hadde full kontroll hele veien, så var denne kampen viktig for meg. Det var deilig å kjenne at faen var der, sier Cecilie Leganger - og poengterer at hun spiller best når det går en faen i henne.

- Nå har jeg gått og kjælt med faen i flere dager, og heldigvis er følelsen her ennå, sier Cecilie - og begynner selv å småle litt av formuleringene sine.

Men det startet ikke så bra for Cecilie, som slapp inn noen enkle mål helt i starten.

- Det var bare usikkerheten som spilte meg et puss, for jeg vet jo egentlig at kvaliteten er der.

Taus Breivik

Landslagssjef Marit Breivik ønsker ikke å kommentere Pytlicks påstander om at Norge er soleklar gullfavoritt etter det de har vist i Sydney. Og bare smiler når keeperne blir tema.

- Det virker bra. Mer er det ikke å si om det.

Mandag spilles den siste gruppekampen mot Østerrike. I øyeblikket ligger det an til at Norge møter Frankrike i kvartfinalen - som sikkert er revansjelystne etter at de tapte VM-gullet for Norge i fjerde ekstraomgang i fjor.

BEST: Heidi Tjugum og Cecilie Leganger har begge prikket inn toppformen til OL.