Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Heidi tør ikke spille uten tyggis og Camilla ble rasende av mors trøst

Slik er håndballjentene egentlig - ifølge mødrene deres.

OVERTRO: Heidi Løke har uten unntak en tyggis i munnen når hun spiller håndball. Ifølge broren hennes har det gått overtro i det. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
OVERTRO: Heidi Løke har uten unntak en tyggis i munnen når hun spiller håndball. Ifølge broren hennes har det gått overtro i det. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet): Du gleder deg sikkert veldig til dagens VM-finale i håndball. Men vi tar nok kaka. Vi gleder oss så mye at vi ringte mødrene til flere av landslagsspillerne for å se om vi slik kunne bli bedre kjent med de potensielle verdensmesterne.

- Det er en ting jeg ikke fatter at pressen aldri har skrevet om, sier Hilde Løke i Sandefjord, moren til såvel linjespiller Heidi Løke (33) som tidligere landslagsspiller Frank Løke.

- Og det er at så lenge Heidi har spilt håndball, har hun gjort det med tyggegummi i munnen. Jeg vet ikke hvorfor, hun sier bare at hun alltid har likt å ha det sånn. Det virker som om tyggisen girer henne ekstra, selv om jeg tror den pleier å være helt ut-tygget, sier hun.

Før storebror Trond Løke skyter inn fra sidelinja:

- Det har gått overtro i det. Hun begynte å spille med tyggegummi, og nå er det blitt slik at hun ikke tør å la være, sier han.

Får ikke se kampene Og minner om at søsteren, som ellers ikke oppfattes som spesielt overtroisk av familien, har lagt til seg noen svært spesielle nykker gjennom idrettskarrieren:

- Jeg kan ikke se kampene hennes, for da mener hun at laget taper. Da hun skulle spille Champions League-finale med Györ i Wien, var jeg i Østerrike og bare en time unna arenaen. Men det var ikke snakk om at jeg fikk lov å være til stede, sier han.

SNILL PIKE: Det eneste dumme lagkaptein Stine Bredal Oftedal har gjort, er mildt hærværk på eget møblement. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SNILL PIKE: Det eneste dumme lagkaptein Stine Bredal Oftedal har gjort, er mildt hærværk på eget møblement. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Du får bare allernådigst lov til å følge med på tv, supplerer mor.

Et annet «nødvendig» rituale involverer faren Arnt.

- Før hver kamp må Heidi ringe ham og legge på, og så må han ringe henne opp igjen. Først da kan han si «lykke til». Slik har de alltid holdt på, sier Hilde Løke.

Flau av avis-saker Nittedøl og lagkaptein Stine Bredal Oftedals mor Ellen snakker om at datterens største øyeblikk så langt i karrieren var gull i junior-VM og at det som virkelig kan gjøre 24-åringen flau er kjæresteoppslag i avisene.

- Eller flau og flau. Det er kanskje mer det at hun er lei og synes det er kleint når det hausses opp at hun skal lete etter en kjæreste. De lager jo de reneste kontaktannonsene, sier Ellen Bredal Oftedal.

- Hva er det dummeste Stine har gjort?

- Stine har vært altfor snill og grei og aldri gjort noe galt. Hun var et prakteskemplar av et barn. Det nærmeste hun kommer en dum gjerning er å risse inn navnet sitt i senga, sier moren.

- Det blir nesten for mye. Stine stiller ekstremt høye krav til seg selv, og da blir fallhøyden større hvis hun ikke lykkes, sier hun.

Rasende av mors trøst En annen landslagsveteran, Camilla Herrem, er derimot ikke typen som blir flau av noe som helst, skal vi tro moren Aslaug.

- Hun tar det aller meste på strak arm. Men da hun var yngre var det ganske flaut at mor og far satt på tribunen og ropte til henne. Spesielt faren hennes da, han var jo veldig engasjert uansett om det var håndball eller fotball hun spilte, røper hun.

- Og så irriterer det Camilla veldig når hun har tapt en kamp og jeg kommer der og sier «tap og vinn med samme sinn». Det har aldri vært et motto for henne. Hun går ut for å vinne, og har alltid vært typen til å stå foran speilet og gire seg opp foran kamp, sier Aslaug Herrem.

- Så når jeg sa «tap og vinn med samme sinn» var hun ikke sint. Hun var rasende!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media