Heidi Weng forteller om sitt største mareritt

- Jeg tenker ikke på det lenger.

LADER OPP TIL EN SESONG: Og denne gangen håper Heidi på revansj i Falun. Her er Heidi under dagens treningsøkt på Senales-breen i Italia.Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
LADER OPP TIL EN SESONG: Og denne gangen håper Heidi på revansj i Falun. Her er Heidi under dagens treningsøkt på Senales-breen i Italia.Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAL SENALES (Dagbladet): Heidi Weng stråler om kapp med alpesola når Dagbladet møter henne under landslagets treningsleir i Italia.

Hun stråler ikke like mye når praten kommer inn på OL-stafetten fra forrige sesong. Der, oppi det russiske fjellet, skulle jentene hente hjem stafettgullet i øvelsen de ikke hadde tapt på flere år.

Så ble det altså den mest åpenbare smørebommen vi har sett, i hvert fall siden Torino-OL i 2006.

I tillegg skjedde det Heidi frykter mest av alt: At hun skuffer på en stafett. Det er mye verre enn om hun ikke lykkes individuelt.

- Hvis ikke jeg presterer i et renn tror jeg ikke det er så mange som legger merke til det. Hvis du ikke preseterer på en stafett, legger alle merke til det, sier Heidi til Dagbladet, og understreker at det er ekstra ille når det er snakk om det norske damelaget.

Ikke sånn på egenhånd Der forventer jo alle gull, uavhengig av hvem som går.

- Jeg har det ikke sånn når jeg går alene. Det er bare når jeg går stafett, da er jeg redd jeg skal ødelegge for noen. Selv om jeg er nervøs for å gå skirenn, er jeg ikke sånn nervøs. Dét går over når jeg går. Det gjør det forsåvidt i stafett også, men da er det veldig mye mer nerver på gang, på en måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer