Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Heidi Weng kasta fra seg staven, sparka i snøen og bannet høyt

- En skikkelig nybegynnerfeil.

SKIKKELIG MISFORNØYD: Heidi Weng ble stående i målområdet og vise sinnet sitt etter å ha kastet bort en pallplass på å reise seg opp i bunnen av den siste bakken. Det tok mange minutter for henne å roe seg ned etterpå.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SKIKKELIG MISFORNØYD: Heidi Weng ble stående i målområdet og vise sinnet sitt etter å ha kastet bort en pallplass på å reise seg opp i bunnen av den siste bakken. Det tok mange minutter for henne å roe seg ned etterpå.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

RØROS (Dagbladet): På damenes VM-sprint i Falun har Norge fem plasser siden Marit Bjørgen starter som regjerende verdensmester. Både dagens NM-vinner på sprinten, Ingvild Flugstad Østberg, og dagens bronsemedaljør, Maiken Caspersen Falla, har også sikre plasser på distansen i Falun.

Men de to siste plassene er det derimot også ganske tøff rivalisering om. Celine Brun-Lie, som avbrøt sprinten etter prologen i dag på grunn av «rufs i halsen», ligger veldig godt an til én av dem, men så er det mer åpent.

Med dagens NM-sølv og overbevisende løp ble plutselig Kari Vikhagen Gjeitnes en åpenbar kandidat til den siste plassen.

- Ja, jeg syns jeg burde gå VM-sprinten, og for å være ærlig blir jeg veldig skuffa om jeg ikke får gå den, sier Gjeitnes til Dagbladet.

Sint Weng
Men også Heidi Weng vil svært gjerne få prøve seg på VM-sprinten. I semifinalen staket hun ned Falla på oppløpet, men i finalen var det hun som måtte gi tapt.

Fjerdeplassen var fryktelig sur å svelge, og etter målgang kastet hun staven i sinne og frustrasjon. I skifteområdet noen minutter senere bannet hun høyt mens hun sparket i snøen.

- Jeg begynner å roe meg ned nå, sier Weng til Dagbladet da vi møter henne ti minutter etter målgang.

- Jeg reiste meg opp i bunnen av bakken her og stoppet helt opp. Det var en skikkelig nybegynnerfeil, og det irriterer meg så innmari.

Ingenting avgjort
En annen ting som irriterer henne er at folk påstår hun ikke er en sprinter. I dag følte hun at hun motbeviste det i semifinalen, og kjenner på at feilen hun gjorde i finalen kan komme til å koste henne en plass på sprintlaget i VM.

- Jeg har innmari lyst til å gå den VM-sprinten, og jeg kommer ikke til å gjøre en sånn tabbe igjen der, sier Weng til Dagbladet.

Sprinttrener Roar Hjelmeset holder foreløpig kortene tett inntil brystet, men bekrefter at både Vikhagen Gjetines og Weng er aktuelle for sprinten.

- Vi skal vel presentere troppen i morgen, så nå får vi sette oss ned å se litt på hva vi skal gjøre, sier Hjelmeset, som også åpner for å se an hvem som skal gå distansen til etter verdenscupløpene i Østersund om to uker.

Heidi Weng kommer uansett til å være i VM-troppen som blir presentert i morgen, mens Vikhagen Gjeitnes bare er der om hnu er tiltenkt en plass på sprintlaget i VM.