Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de Ski 2017

Heidi Weng lader opp til tour-avslutningen med cola og pommes frites: - Jeg skal ikke røre meg en meter

Var skuffa etter gårdsdagens andreplass.

DEN STORE FAVORITTEN: Her går Heidi Weng noen av de få meterne hun skal gå i dag. Resten av dagen skal tilbringes i senga med cola og pommes frites. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
DEN STORE FAVORITTEN: Her går Heidi Weng noen av de få meterne hun skal gå i dag. Resten av dagen skal tilbringes i senga med cola og pommes frites. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

TOBLACH (Dagbladet): Heidi Weng hadde en tung dag på jaktstarten i Oberstdorf i går, til tross for at hun spurtslo Ingvild Flugstad Østberg og ble nummer to etter Stina Nilsson.

Weng var skuffa over at hun ikke klarte å være med Østberg og dra, slik at svenske Nilsson fikk lov til å spurte inn etappeseieren og sammenlagtledelsen i Tour de Ski.

- De gjør ikke noe feil, jeg hadde bare håpet at vi sammen kunne få avstand bakover, sa Østberg til Dagbladet etter løpet i går, og innrømmet at hun ble irritert på de to påhengerne underveis i løpet.

Snakket ut i bilen

Etterpå snakket Østberg og Weng ut om det som hadde skjedd.

- Vi jogga oss ned sammen, dro til hotellet sammen og kjørte hit sammen, så vi fikk snakka om hva hun hadde følt underveis og hva hun følte etterpå. Det går helt fint det, det er ikke alltid man får styrt helt hvordan følelsen er og hvor mye man har å bidra med, så da ble det et litt sånn løp både for Stina og Heidi at de hang på og spurta på slutten, sier Østberg i dag.

Kjøreturen fra tyske Oberstdorf til italienske Toblach tok i seg selv mer enn fire timer, så de hadde god tid til å bli ferdig med eventuelle uoverenstemmelser før touren dundrer videre med en femkilometer individuell start i morgen.

- Det var ikke spesielt dårlig stemning for noen ting, men det var jo greit å få si at man ikke hadde dagen. Jeg var veldig skuffa sjøl, og hun skjønner det. Det gikk fort over, sier Weng om kjøreturen.

Skal ligge i senga

De ankom hotellet i Toblach sent i går kveld, og etter en tung dag i sporet i går, ser Weng fram til å få hvilt skikkelig ut før de skal gå tre etapper på tre dager i avslutningen.

- Jeg har ikke fått hvilt sånn supert til nå. Nå blir det å gå en liten time på ski, og så ligge i senga resten av dagen. Jeg skal ikke røre meg en meter, sier Weng til Dagbladet om dagens program.

I tillegg handler det om å få i seg nok næring til å orke de siste kraftanstrengelsene som venter før vinneren kåres søndag.

- Det er å kjøre på med alt man kan få i seg. Det er digg med cola og spesielt pommes frites, det er jeg glad i. Det er om å gjøre å få i seg mest mulig næring, forteller hun.

To avgjørende dager

Sammenlagt er det fortsatt Weng som er den store favoritten. Bak henne ser det ut til å bli en kamp mellom Østberg, Nilsson og finske Krista Pärmakoski om de siste to pallplassene.

Østberg har allerede en slags plan for hvordan hun selv skal kapre en av de to plassene.

- Det er på en måte de to neste løpene nå det er mulig å gå fort, og eventuelt få gå ut likt eller litt foran de to andre på den siste etappen. Men det er to bra distanser for de også, så det er vanskelig å se hvor jeg skal hente veldig mye. Det blir vanskelig med tanke på å stå helt øverst på pallen, men jeg har sagt at jeg vil være med og kjempe om topp-plasseringer, og klarer jeg det på toppen av slalåmbakken på søndag skal jeg være veldig godt fornøyd med det. Men jeg må ha noen sekunder bakover til Krista som kommer. Hun er veldig god opp bakken, sier Flugstad Østberg til Dagbladet.

Før morgendagens femkilometer er Pärmakoski 45,6 sekunder bak Østberg i sammendraget. Det er sekunder som spises opp ganske fort opp Alpe Cermis og melkesyra får tak i beina.

Tider og tro

Men det spørs om ikke Østbergs respekt for Pärmakoskis evner opp monsterbakken er litt overdrevne. I fjor gikk finnen knappe 15 sekunder raskere enn Østberg opp bakken.

Til sammenlikning slo Weng Østberg med over halvannet minutt på etappen.

- Krista er ikke veldig langt bak, egentlig, og hun har vært veldig sterk opp bakken før. Jeg må ha ganske mange sekunder på henne også, og så er det helt umulig å vite hva Stina kan gjøre. Hun har gått opp der før, men jeg tviler på at hun gikk alt hun hadde opp der i fjor. Jeg tror hun kan overraske der, egentlig. Det er vanskelig å si, men jeg må bare prøve å tenke på at jeg skal gå fortest mulig, oppsummerer Østberg.

Nilsson ble slått av Østberg med nesten tre minutter opp bakken i fjor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media