20170926 Hafjell:  Heidi Weng  under elghufsøkta opp alpinbakkene i Hafjell. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
20170926 Hafjell: Heidi Weng under elghufsøkta opp alpinbakkene i Hafjell. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Heidi Weng nekter å snakke om OL-drømmen

- Det er bare meg selv som får vite om den.

HAFJELL (Dagbladet): Det er ingen tvil om hvem som er sjef når langrennsjentene skal ut på en tung intervalløkt. Heidi Weng setter tempoet fra start og ser uforskammet bra ut der hun distanserer landslagsvenninnene opp alpinbakken på Hafjell.

Men selv er ikke Weng like overbevist.

- Jeg føler egentlig ikke at jeg har tatt et voldsomt steg, men heller at jeg er på samme nivå som i fjor, og det er litt kjedelig. Jeg skulle gjerne vært et lite hakk bedre, men nå håper jeg det kommer til vinteren, sier hun til Dagbladet.

Landslagstrener Roar Hjelmeset er derimot langt mer positiv på vegne av fjorårets verdenscupvinner.

- Heidi har hatt mange gode økter til nå. I fjor var hun jo verdens beste skiløper om du ser på verdenscupen og hun har vært i god form i vår, sommer og høst. Så selv om hun selv alltid griner litt på nesen, så har ting gått veldig, veldig greit for henne.

Du er veldig sikker på hennes vegne?

- Jeg skal hvert fall være sikrere enn det hun er. Hun vil alltid si at ting ikke føles bra og skulle vært bedre. Hun er litt skeptisk til alt som skal gjøres, men sånn generelt er det bra.

POSITIVE ORD:  Landslagstrener Roar Hjelmeset synes Heidi Weng har sett god ut i sommer og høst. Her gir han eleven tilbakemelding under en elghufsøkt på Hafjell. Foto: Bjørn Langsem
POSITIVE ORD: Landslagstrener Roar Hjelmeset synes Heidi Weng har sett god ut i sommer og høst. Her gir han eleven tilbakemelding under en elghufsøkt på Hafjell. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Hemmelige mål

Fra forrige OL fikk Weng med seg en bronsemedalje på 15 km. Denne gang vil 25-åringen være blant favorittene til edlere metall om hun er frisk og i form. Men Weng er ikke glad i å dele hva hun håper å få med seg fra Sør-Korea.

- Det er noen mål, men jeg liker å holde de for meg selv. De er ikke hemmelig, men jeg har ikke fortalt de ennå.

- Hvem får vite de da?

- Nei, det er bare meg selv, sier Weng og ler.

Treneren ser på Weng som aktuell på alle distansene i februar.

- Da det var VM gikk hun seks av seks distanser og det blir sjelden gjort, sier Hjelmeset. Hun går fort på alle distanser, så vi må se hvordan det går.

- Jeg går gjerne alt, det kommer litt an på løypa, men når jeg får gått igjennom og sett kan jeg gjøre meg opp en mening om hva jeg skal gå, sier Weng.

Selv tar hun ingenting på forskudd og det eneste målet hun vil dele er at hun håper å bli tatt ut i troppen til mesterskapet. På spørsmål om gull svarer Weng at det er mange som kjemper mot samme mål.

- Det er lett å trene, men vanskelig å være god. Jeg vil gjøre det så bra som mulig uansett hva slags renn det er. Alle har det samme målet og ønsker å være øverst. Det er ikke bare bare å vinne.

Skadet seg selv

EGEN FEIL: Heidi Weng sliter med et vondt kne etter et møte med et jernrør. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
EGEN FEIL: Heidi Weng sliter med et vondt kne etter et møte med et jernrør. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

En liten skade har riktignok satt noe av treningen på vent de siste ukene og er noe av bakgrunnen for at Weng er litt usikker.

- Det er litt uvant, det er sjelden jeg ikke får trent det jeg har planlagt. Jeg klarte å kline et jernrør inn i kneet mitt. I tillegg var det beinhinnebetennelsen jeg hadde fordi jeg brukte for store sko.

- Det er noen skader jeg fint kunne unngått om jeg hadde fulgt litt med. Det er ikke noe belastningsskade, så det hindrer meg ikke så mye annet enn at jeg har måttet bytte ut noen løpeøkter.

Beinhinnebetennelsen var det VG som først meldte om tidligere denne måneden. Skaden i foten har gjort Weng ikke har fått løpt den siste perioden etter forrige høydesamling.

- Den første elghufsøkta jeg hadde var forrige fredag, før det var det tre uker siden sist jeg løp, men jeg har fått gjort alt annet, så jeg skal ikke klage.

- Jeg liker veldig godt å løpe, så det er litt kjedelig å ikke få gjort det. Jeg har ikke løpt like mye i år som før. I stedet har det blitt mer sykkel og spinningsykkel inne. Jeg får håpe det slår positivt ut i vinter, sier Weng.