Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Heidi Weng om tung dag:
- Det er positivt at jeg blir nummer fem - det er helt utrolig

Forteller at hun har lyst til å gå sprintstafetten, men skal snakke med treneren først.

TUNGT: Heidi Weng og Marit Bjørgen etter målgang på 15-kilometeren. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TUNGT: Heidi Weng og Marit Bjørgen etter målgang på 15-kilometeren. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

LAHTI/OSLO (Dagbladet): Heidi Weng forsøkte lenge å holde følget med tetduoen på dagens 15-kilometer med skibytte, men noen kilometer før mål måtte hun slippe til Marit Bjørgen og hjemmehåpet Krista Parmakoski.

Det så lenge ut til å bli en bronseduell mellom Weng og Charlotte Kalla, men svensken parkerte Weng som til slutt ble nummer fem.

- Det var tungt. Det var en grei klassisk del og jeg følte meg egentlig greit da, men da vi byttet til skøyting var det stopp - dessverre. Det var ikke Heidi Weng i form, sier hun til Dagbladet etter løpet.

Hun har ikke noe godt svar på hvorfor det gikk så dårlig i andre del av løpet.

- Jeg vet egentlig ikke. Jeg pleier å være i form på denne tiden. Jeg føler det er et av de svakeste løpene jeg har gått i år. Jeg har litt NM-følelse. Så det er litt kjedelig når det gjelder, men samtidig positivt at det gikk så bra på klassiskdelen, og positivt at jeg blir nummer fem - det er helt utrolig.

- Noe positivt er det, men selvfølgelig er det kjedelig når man har gjort det så bra hele veien i år. Jeg hadde kanskje håpet på noe litt bedre i dag, men følelsen var ikke noe bra. Jeg hadde rett og slett ikke noe å gå med. Det var andre som var bedre enn meg i dag og slik er det. Det må jeg bare akseptere, sier Weng, som tror det fort kan snu i løpet av mesterskapet i Finland.

- Det er mange dager og det kan snu fort. Det har ikke vært supert siden Tour de Ski egentlig. Kjedelig det. Det eneste positive er Otepää-prologen, så jeg får ta med meg den, det kan fort snu.

På spørsmål om hun har lyst til å gå sprintstafetten i morgen, svarer hun:

- Man har jo lyst å gå, men samtidig så må jeg ta en diskusjon med trenerne og se om det er lurt eller ikke.

- Føler du at du er i form til å gå seks løp her?

- I dag følte jeg det var veldig bra klassiskdel, men håpløs skøytedel. Vi får se.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media