Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Heidi Weng overrasket seg selv: - Jeg hadde ikke trodd dette på forhånd

Leder Ski Tour Canada.

ÉN LEDER: Heidi Weng fikk ledertrøya i Ski Tour Canada i går. Det er første gang i karrieren at Weng leder en tour.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ÉN LEDER: Heidi Weng fikk ledertrøya i Ski Tour Canada i går. Det er første gang i karrieren at Weng leder en tour. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

QUEBEC (Dagbladet): Heidi Weng kriget seg inn til tredjeplass på sprinten i Quebec i går og overtok ledertrøya i Ski Tour Canada fra Therese Johaug. 

I sammendraget ser det nå ut til å bli et helnorsk race om pallplassene, med fem norske damer innenfor et minutt. At Heidi Weng skulle sitte med ledertrøya, hadde hun ikke trodd. 

Ikke minst fordi hun aldri har ledet noen tour før, og nå er vi tre etapper inn i Canada-touren. 

- Nei, jeg har aldri hatt en ledertrøye, og jeg har jo ikke vunnet en etappe en gang. Jeg skulle gjerne ha vunnet i dag sånn at jeg hadde fått enda ti sekunder, men sånn er det ikke. Det er bedre enn ingenting. Jeg hadde ikke trodd dette her på forhånd, sier en trøtt Weng før pressekonferansen etter sprinten i går. 

Håper det holder litt
Therese Johaug forsvant ut i kvartfinalen i sprinten, og dermed spiste Weng opp forspranget Johaug hadde etter fellesstarten i Montreal og kommer til å gå ut drøyt elleve sekunder før Johaug på dagens jaktstart. 

- Hvor lenge tror du forspranget holder?
 
- Det tror jeg holder i fem hundre meter, sier hun og småler litt.  

- Neida, jeg får håpe at det holder i en kilometer i hvert fall. 

Johaug viste nok en gang i Montreal onsdag hvor mye bedre hun er enn alle andre på distanserenn i år. Jaktstarten i dag er også ti kilometer lang, og dermed får du knappe odds på at Johaug reiser til Canmore med ledertrøya igjen. 

Sparer krefter
Ikke minst fordi Weng har langt flere løp i beina enn det Johaug har så langt i touren. 

- Planen er å åpne rolig. Jeg tror ikke jeg har noe igjen for å åpne hardt og prøve å gå. Jeg har gått to sprinter som er veldig harde og tar veldig på. Det blir lange dager med fire heat, så jeg skulle gjerne ønske at Therese også hadde gått flere heat, for det tar veldig på, sier Weng til Dagbladet. 

Også Johaug tror hun drar fordel av at hun har røket ut i kvartfinalene i tour-sprintene, mens Weng og de andre norske jentene har gått langt flere heat. 

- I lengden så tror jeg at jeg kanskje tjener litt på det, for det er jo sprintdagene som koster vanvittig mye. Jeg er utrolig imponert over sprinterne som heat på heat. Det er en lang dag, sa Johaug før hun pakket bagen og gikk tidlig tilbake til hotellet i går. 

Men Weng gir ikke helt opp å snyte Johaug for jaktstartseieren og sammenlagtledelsen i dag. Hvis og når Johaug tar igjen de elleve sekundene kommer Weng til å henge seg på henne. 

- Jeg må jo gjøre det, jeg har jo ikke noe valg. Jeg får prøve så lenge det varer.