Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscupavslutning langrenn Quebec

Heidi Weng skrek av glede da hun avgjorde verdenscupen. Marit Bjørgen skjønte ikke hvorfor

- Jeg var sykt nervøs.

FOKUSERT: Heidi Weng sparte jubelen til hun kvalifiserte seg til sprintfinalen, på tross av at hun på bildet akkurat har avgjort den totale verdenscupen i sin favør. Foto: John Rasmussen
FOKUSERT: Heidi Weng sparte jubelen til hun kvalifiserte seg til sprintfinalen, på tross av at hun på bildet akkurat har avgjort den totale verdenscupen i sin favør. Foto: John Rasmussen Vis mer

QUEBEC (Dagbladet): Heidi Weng vant semifinalen greit da Marit Bjørgen hekta borti Laurien van der Graf og skrek høyt av glede da hun snudde seg i målområdet.

Det er mulig Weng ikke hadde skjønt at hun allerede i kvartfinalen avgjorde den totale verdenscupen til sin fordel, men hun gjorde det i hvert fall da hun gikk til finalen.

Det gjorde ikke Marit Bjørgen, som ble litt overraska over Wengs ville jubel.

- Var det derfor hun jubla? Ikke fordi hun gikk til finalen? Nei, det var utrolig artig, og artig med Maiken som tar hjem sprintkula også. Som lag har vi kanskje vært under pari i sprint i år, men det at vi klarer å ta kula er veldig artig, sier Bjørgen til Dagbladet.

Sykt nervøs

Til tross for at Weng ledet verdenscupen med 300 poeng på finske Krista Pärmäkoski før verdenscupfinalen i Canada, var hun aldri sikker på at hun skulle klare det.

Men forutsetningene før dagens sprint var enkle. Dersom Weng ble bedre enn Pärmäkoski, ville det være umulig for finnen å ta henne igjen på de to siste rennene.

- Jeg var sykt nervøs da jeg så hvem jeg skulle gå mot i kvarten og at Krista var der, men det å klare å slå henne og komme så langt, det var sykt gøy, sier en oppspilt Weng til Dagbladet.

- Hva betyr det for deg å vinne verdenscupen?

- Jeg har liksom ikke tenkt så mye på det før nå på slutten. Jeg har hatt veldig lyst til å klare det målet når det først har gtt så bra. Jeg hadde en veldig god feeling i dag også, sier Weng, som brakk staven i finalen og endte sist der.

Prøvde å gå med én stav

- Det er kamp om plassene og sånt som skjer. Noen var borti staven min, forklarer Weng stavbrekket, før hun legger til:

- Egentlig skjedde det på et perfekt tidspunkt, men det var jeg som ikke kasta fra meg staven. Jeg gikk uten stav ganske lenge. Jeg tenkte at det kom til å gå, jeg, men det går ikke det. Jeg skulle kanskje ha tatt imot en stav litt før. Det var litt dumt tenkt, og jeg vet ikke hvorfor jeg tenkte det, for jeg brakk den allerede på toppen av bakken her, sier hun og peker bak ryggen sin inne på stadion.

- Så jeg gikk ganske lenge uten.

Den sesongavsluttende minitouren fortsetter med fellesstart i klassisk i morgen. Stina Nilsson leder minitouren foran Maiken Caspersen Falla og Hanna Falk etter dagens sprint.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media