Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Heidi Weng under sekundet fra sin første seier: - Jeg vinner sikkert ikke før om fem år

Heidi mener hun er vant til ikke å vinne.

NÆRMER SEG: Til sammen har HJeidi Weng vært ett sekund unna to etappeseire i årets Tour de Ski. I dag skilte det 0,9 sekunder til Jessica Diggins. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NÆRMER SEG: Til sammen har HJeidi Weng vært ett sekund unna to etappeseire i årets Tour de Ski. I dag skilte det 0,9 sekunder til Jessica Diggins. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

TOBLACH (Dagbladet): Heidi Weng har, utrolig nok, fortsatt ingen verdenscupseire. I dag var hun fattige ni tideler fra den øverste plassen på pallen, og på en dag da hun for en gangs skyld slo samtlige norske jenter, sto overraskelseskvinnen Jessica Diggins igjen med bestetida. 

- Jeg er ikke god nok ennå, da. I dag så prøvde jeg å åpne litt fornuftig og så smelle til fra toppen og inn. Jeg visste at det var der det ble avgjort, så jeg følte det funka veldig godt. Jeg har aldri vært så sliten i hele mitt liv, sier Weng.  

For selv om den seieren lar vente på seg litt til, klarer hun å glede seg over at det er andre enn de norske som vinner verdenscuprenn. Tirsdag ble hun også nummer to, men da ble hun også slått av en amerikaner på sprinten.

- Jeg syns det er bra at det er noen andre enn nordmenn som vinner, selv om det gjerne skulle vært meg som hadde vunnet. Men jeg syns det er helt greit, sier Weng.

Beste rennet denne sesongen
Denne sesongen har ikke blitt helt som planlagt for Heidi. Hun gikk i mål en runde for tidlig i verdenscupåpningen i Kuusamo, og har vært ærlig på at hun ikke har vært helt tilstede mentalt etter at hun og kjæresten gikk fra hverandre.

Nå ser det derimot ut til at hun begynner å finne tilbake til sitt vante jeg igjen.

- Dette var mitt beste renn, følelsesmessig, hele sesongen. Jeg følte jeg klarte å stå på hele veien, og det har kanskje vært min svakhet før. Jeg føler jeg har litt mer motivasjon for ting nå, og i dag føler jeg at jeg la opp en plan underveis som gikk bra. I dag kunne jeg ikke gått noe bedre, sier hun.

Vinner om fem år
Men ni tideler er likevel så lite at hun naturlig nok raskt tenkte gjennom løpet sitt og så hvor hun kunne tatt inn det sekundet som ville vært nok til å vinne en verdenscup for første gang.

- Det var ett parti der jeg vet at jeg kanskje kunne gått litt fortere, men sånn er det. Kanskje det hadde gjort sånn at jeg hadde gått veldig sakte på slutte igjen, også, sier Weng til Dagbladet, og forteller at hun ikke tenker så mye på at hun har drøssevis av pallplasser, men fortsatt ingen seire. 

- Det tenker jeg forsåvidt veldig lite på, jeg er så vant til å ikke vinne at jeg tror det nesten er like greit. Hvis jeg hadde vunnet hadde jeg blitt så fornøyd at jeg kanskje... Egentlig er det greit å ligge litt bak der og vente på det rette øyeblikket.

- Når er det da?

- Æsj, det er sikkert om fem år, det, sier hun og ler.  

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media