Rulleski i trafikken

Heidi Weng ut mot Oslo-bilister etter skrekkopplevelse:
- Glad jeg overlevde

Heidi Weng forteller at hun flere ganger har fryktet for livet på rulleski i Oslo og ber bilistene om å ta mer hensyn til myke trafikanter. Statens Vegvesen er klar over problemet.

REAGERER: Heidi Weng reagerer på pågåenheten til bilister i spesielt Oslo. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
REAGERER: Heidi Weng reagerer på pågåenheten til bilister i spesielt Oslo. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SOGNEFJELLET (Dagbladet): Etter en svært suksessrik, men likevel tung fjorårssesong rent emosjonelt, forsøker Heidi Weng å legge forholdene til rette for at hun og de nærmeste rundt seg skal ha det best mulig.

Det er da forrige sesongs Tour de Ski- og verdenscupvinner får ut det beste av seg selv.

Snart skal hun flytte inn i et nytt murhus, Weng-huset, på Lillehammer. Det bygges utelukkende med miljøvennlige materialer.

- Det blir veldig spennende, og jeg gleder meg til å ta over. Men jeg vet ikke når det skjer. Det tar lengre tid enn planlagt. Jeg skulle egentlig ta over 16. juni, men nå er jeg usikker på når det blir, sier Weng til Dagbladet.

Der mange av de beste norske langrennsløperne - som Marit Bjørgen, Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg - bor i Oslo-området, velger jenta fra Ytre Enebakk å holde seg på Lillehammer.

- Hvorfor det?

- Jeg trives godt på Lillehammer. Der har du alle årstidene. Der er det litt roligere og ikke så mye trafikk. Det er litt mer likt Enebakk. Det er stille og rolig, og det er veier uten så mye trafikk, forteller Weng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer