Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Heidi Weng vrakes til stafetten. - Klart hun ble lei seg, sier treneren

Astrid Uhrenholdt Jacobsen får sjansen - mot Charlotte Kalla!

HVEM GÅR STAFETTEN? Både Ragnhild Haga, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg kan gå stafetten. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HVEM GÅR STAFETTEN? Både Ragnhild Haga, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg kan gå stafetten. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PEYONGCHANG/OSLO (Dagbladet): Rett etter at Simen Hegstad Krüger tok sin andre medalje i dette OL, offentliggjorde dametrener Roar Hjelmeset laget som skal representere Norge i langrennsstafetten lørdag.

Heidi Weng ryker ut av laget etter skuffende innsats i OL så langt. Inn kommer Astrid Uhrenholdt Jacobsen som får litt av en OL-debut.

Ingvild Flugstad Østberg går første etappe, Ragnhild Haga den tredje, og Marit Bjørgen skal selvsagt avslutte for Norge.

Det var en beskjed trener Roar Hjelmeset innrømmer han ikke var forberedt på å gi før OL.

- Det viser hvor hardt det er å gå på et stafettlag når verdenscuplederen ikke får gå, sier han.

- Hvordan reagerte Weng på å bli utelatt, Roar Hjelmset?

- Jeg tror vel alle som hadde fått den beskjeden hadde blitt skuffet og lei seg. Hun har jo vært på det laget lenge, og så seg vel selv som en av de fire som skulle gå. Det er klart hun ble skuffet og litt lei seg.

Senest etter 11. plassen på 10-kilometeren i går sa Weng at hun håpet på en stafettplass, og rettferdiggjorde det med at hun tross alt hadde levert bra klassisk-prestasjoner i OL.

Det var altså ikke nok.

Formsvikt

- Vi må erkjenne at Heidi ikke har fått ut det hun er god for i OL, sier Hjelmeseth etter at tre renn er unnagjort. Weng, som leder verdenscupen og vant Tour de Ski har ikke vært i nærheten av pallen på noen av dem og er opplagt ikke den beste utgaven av seg selv.

- Hva tilsier at Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som ikke har gått skirenn på lang tid, og også har vært sjuk, vil gjøre det bedre enn Weng?

- Det er jo noe det ikke er så greit å svare på i forkant. Men vi har tatt ut det laget vi tror er best egnet til å kjempe om gull-medaljene, sier Hjelmeset.

Bjørgen vs Nilsson

Skal Norge vinne gullet de er så store favoritter til, er det først og fremst Sverige, og kanskje USA som må nedkjempes.

Og den nedkjempingen bør helst skje før oppløpet. Svenskene har nemlig satt sprintvinneren fra OL, Stina Nilsson på siste etappe. Selv Marit Bjørgen kommer fort til kort i en spurt mot Super-Stina.

Ingvild Flugstad Østberg går mot Anna Haag på den første etappen, og bør skaffe Astrid Uhrenholdt Jacobsen et forsprang før andreetappen mot Kalla.

Klarer hun ikke det, får olympisk mester Ragnhild Haga jobben med å gå fra unge Ebba Andersson på den tredje etappen og sende Marit Bjørgen ut i ensom majestet på den siste.

Skjer det, skal det mye til at Norge taper. For Stina Nilsson klarer normalt aldri å ta inn et forsprang på Marit Bjørgen.

Slik blir herrelaget

Etter 15 kilometeren i går falt også det norske herrelaget på plass. Trener Tor Arne Hetland offentliggjør det ikke før i morgen, men løperne selv legger ingen hemmelighet på hvem som skal gå.

- Johannes Høsflot Klæbo går siste etappe, Simen Hegstad Krüger tar den tredje, selv går jeg andre etappe og så får vi se hvem som går den første, sier Martin Johnsrud Sundby og ser bort på det soleklare valget: Hans Christer Holund.

- Dere skal få lov til å synse litt om uttaket. Så viser vi uttaket to timer før lagledermøtet, sier Hetland til NTB.

Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund og sølvvinner Simen Hegstad Krüger gikk gode distanser fredag, og kan være gode menn å ta med inn. For Finn Hågen Krogh gikk det ikke like bra.

Men vi vet Norge sitter på flere gode herreløpere - blant andre Johannes Høsflot Klæbo, som vant OL-gull i sprint.

Sverige vant både i 2010 og 2014.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!