Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Heidi Weng vant Tour de Ski 2018

Heidi Wengs skår i seiersgleden: Kjæresten er blitt syk

- Typisk det, jeg har ikke sett ham på fem uker.

VANT IGJEN: Heidi Weng ble tidenes andre kvinne med to seire på rad i Tour de Ski. Bare Justyna Kowalczyk har gjort det før henne. I år vant hun foran Ingvild Flugstad Østberg og Jessica Diggins. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
VANT IGJEN: Heidi Weng ble tidenes andre kvinne med to seire på rad i Tour de Ski. Bare Justyna Kowalczyk har gjort det før henne. I år vant hun foran Ingvild Flugstad Østberg og Jessica Diggins. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Heidi Weng vant som alle hadde spådd årets Tour de Ski. Da hun tok igjen Ingvild Flugstad Østbergs forsprang på nesten minuttet i går, ble det som ventet en ensom vei til toppen for Weng.

Hun parkerte Østberg akkurat der slalåmbakken virkelig blir bratt og så seg aldri tilbake.

- Det ble mye tid med en gang, men jeg tror det var veldig greit av meg å gjøre det sånn som jeg gjorde. Vi gikk og følte litt på hverandre i starten der, og hun er veldig god når det blir et hakk brattere enn det det er i starten der. Når det blir brattere enn en skiløype er ikke jeg så sterk, selv om jeg blir bedre og bedre til det jeg også, sier Ingvild Flugstad Østberg til Dagbladet.

Ekstra motivasjon

Æren for at Weng klarte å få luka, gir Heidi mor og far Weng og kjæresten Kjetil Nygård.

- Det var utrolig gøy, og ekstra gøy at mamma og pappa var her, og kjæresten min. Det er et eller annet, hver gang de kommer og ser på føler jeg at jeg får litt motivasjon, sier Heidi Weng.

- Det er det som er hemmeligheten din?

- Jeg tror det, smiler hun.

Likevel var det kjæresten som var skåret i seiersgleden på toppen av Alpe Cermis i dag. Etter en kraftanstrengelse som Tour de Ski, er Weng og de andre utøverne ekstra utsatt for sykdom.

Må holde seg frisk

Weng ble syk etter Touren i fjor, og vil for all del ikke bli syk i forkant av det kommende OL-et i februar.

- Jeg må prøve å holde meg frisk, men nå er jo kjæresten min syk også. Det er fem uker siden jeg har sett ham, så jeg hadde gledet meg til å komme hjem. Men det er typisk at han blir syk når vi endelig kan møtes, så jeg får vel kanskje holde meg unna ham framover og holde meg frisk, sier Weng.

Bortsett fra en hastig klem på en McDonald's mellom Oberstdorf og Val di Fiemme har det altså gått mange uker siden sist de to var sammen. OL-turen kommer også til å bli lang, og derfor var kjærestens sykdom veldig uheldig akkurat nå.

På toppen av det hele føler Weng at hun må kjempe knallhardt for å få lov til å gå distanser i OL også.

- Det er slitsomt å være norsk, rett og slett. Vi har så mange gode jenter å ta av at vi må slite for hvert skirenn for å komme med på laget. Der utlendingene kan ta det litt mer med ro framover, må vi slite for hvert skirenn, sier Weng.

Det neste som står på skiprogrammet for Weng og Østberg er ski-NM som begynner allerede torsdag. Etter årets kraftanstrengelse går de sannsynligvis bare ett renn i NM.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!