Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Heidi Weng smadret alle da de norske jentene sikret stafettseier

SAFET INN: Marit Bjørgen gikk hardt ut på ankeretappen, .  Den er god. Foto: NTB Scanpix
SAFET INN: Marit Bjørgen gikk hardt ut på ankeretappen, .  Den er god. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Ingvild Flugstad Østberg holdt stand, Heidi Weng sprengte feltet, Astrid Uhrenholdt Jacobsen beholdt en trygg ledelse før Marit Bjørgen kontrollerte inn.

Slik vant de norske jentene dagens stafett.

Det var Heidi Weng som ble den avgjørende brikken. Da hun satte fart, var det ingen som holdt følge. Uhrenholdt Jacobsen hadde over 20 sekunders ledelse ut på den tredje etappen.

Det holdt i massevis.

Åtte sekunder bak Norge ble det et spurtdrama mellom Sverige, Tyskland og USA. Hanna Falk, Sandra Ringwald og Jessica Diggins gikk så å si likt ut på den siste etappen, og holdt følge helt til oppløpet.

Svenske Falk var først inn på oppløpet, men Ringwald var raskest og sikret 2.-plassen. Sverige ble nummer tre. USA tok fjerdeplassen.

Bjørgen ble aldri utfordret på ankeretappen i dag, men har tidligere bevist at hun er til å stole på når alt skal avgjøres. Veteranen forteller at hun er veldig stresset med tanke på VM-stafetten:

- Vi må sette opp laget slik at det fungerer best mulig i mesterskapet, men jeg føler meg god nok til å gå etappen, det gjør jeg. Jeg tror det kan gå bra uansett hvordan vi setter opp laget, sa Bjørgen til NRK.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media