Heidis herlige farvel

Heidi Flaatnes spilte en stor finale. Om ei uke er Larvik-karrieren hennes over.

LARVIK (Dagbladet.no): Larvik - Brasov 25-21. Første finalekamp i cupvinnercupen.

Takket være en strålende periode av Lene Rantala i 2. omgang, solid forsvarsspill og treffsikker skyting av Heidi Flaatnes kan Larvik reise til Romania med en firemålsledelse.

De burde imidlertid vunnet mer, for det ble altfor mange bom på store sjanser i angrep.


- Jeg er halvfornøyd. Forsvaret er veldig bra, spesielt i den første delen av 2. omgang, og da sto også Lene strålende. Framover var det ikke like bra. Fra distanse bommet vi enten på mål eller så skjøt vi rett på keeper, sier trener Karl Erik Bøhn til Dagbladet.no.


Farvel etter 13 år
Også linjespiller Heidi Flaatnes er bare mellomfornøyd med seieren. Hun mener den burde vært større, men hun var uansett et stort smil i Bergslihallen etter kampen.

Etter 13 år i klubben tok hun i kveld farvel med hjemmepublikummet. Neste sesong spiller hun i danske Esbjerg, og returkampen i Romania blir hennes siste for Larvik.

- Det blir nok litt spesielt, men foreløpig tenker jeg ikke på det. Jeg har vært her i 13 år, og aner rett og slett ikke hvordan det blir. Derfor er det nok kanskje først når jeg ikke lenger skal på Larvik-trening det vil bli spesielt, sier Flaatnes til Dagbladet.no.
Hun benyttet anledningen til å storspille i sin siste hjemmekamp. Da skytterne sviktet var det Flaatnes som sørget for at LHK holdt seg foran i målprotokollen. Stokke-jenta scoret på åtte av ni skudd.

- Det var veldig gøy å avslutte med en slik kamp, sier hun.

- Heidi var strålende, sier Bøhn.


Jevn start

Det var spennende jevnt helt fra start i Bergslihallen. Lene Rantala slet med å få tak i de rumenske skuddene, men forsvaret ryddet unna såpass godt at det ikke ble stygt i målprotokollen for Larvik.

Midtveis i den første omgangen låste LHK-forsvaret porten og da rykket de fra. Da Tonje Larsen scoret etter snaut 17 minutter ledet Larvik med fire mål.

Denne ledelsen ble imidlertid fort spist opp av Brasov. Tre-fire minutter seinere var det helt likt. Linn-Kristin Riegelhuth misset på en sjumeter rett etter dette, og da gikk kampen inn i en sjuminutter lang målløs periode.

Lagene gikk til pause på stillingen 13-13, etter at Larsen puttet på straffe 30 sekunder før pausesignalet.

STORSPILTE: Heidi Flaatnes traff på åtte av ni skudd i cupvinnercupfinalen mot Brasov. Foto: MORTEN RAKKE/SCANPIX
STORSPILTE: Heidi Flaatnes traff på åtte av ni skudd i cupvinnercupfinalen mot Brasov. Foto: MORTEN RAKKE/SCANPIX Vis merRantala stengte buret

Etter hvilen spilte Larvik helt strålende i forsvar, og da meldte også Lene Rantala seg på. Hun stengte buret totalt, og slapp bare inn et straffemål i løpet av den andre omgangens første 19 minutter og 25 sekunder.

Larvik rykket derfor litt fra, men ikke så mye som de faktisk hadde muligheten til. Midt i denne omgangen var det nemlig også en sjuminuttersperiode hvor ingen av lagene fikk nettkjenning.

De norske seriemesterne ledet på det meste med sju mål, men mot slutten av kampen fikk rumenerne igjen smak av nettkjenninger. Og i den andre enden av banen misset vanligvis så treffsikre Linn-Kristin Riegelhuth mer enn hun pleier og også Tonje Larsen slet med skuddinnstillingen i andreomgangen. Linka ga seg imidlertid ikke, og hun scoret tre viktige mål i sluttfasen. 

- Vi ble nok litt slitne mot slutten. Det var en fysisk tøff kamp, men jeg synes vi står godt i forsvar. Vi har litt å gå på framover på banen, sier Tonje Larsen til Dagbladet.no.

Larvik burde skaffet seg en større ledelse før returoppgjøret, men fire mål kan være nok - for LHK er tross alt gode nok til å vinne der nede også.

- Vi taper en overtallsperiode med to mål mot slutten av kampen. Det skal ikke skje. Nå handler det bare om å gå for seier der nede. Vi kan ikke ri på en firemålsledelse, sier Bøhn.

PS! Larvik-treneren ble utrolig forbannet rett før slutt, da sekreteriatet ga Larvik en time-out. Bøhn sto med time out-kortet i hånda, men la det ikke på bordet. LHK var da på vei framover i en kontring.

Heidis herlige farvel
STORT FORSVARSSPILL: Tonje Larsen tok grep og leverte en utrolig god forsvarsskamp i Bergslihallen.
STOPPET ALT: I starten av andreomgangen tok Lene Rantala omtrent alt som ble sendt mot henne. Da rykket LHK fra.