Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Heier på lærer'n

Til daglig er hun lærer på Lilleaker barneskole. I dag spiller Kristine Edner (28) om seriegull. Neste lørdag kan hun bli cupmester.

-  Røa har aldri vært på TV før i dag. Nå skal vi på skjermen to lørdager på rad. Vi har heller ikke vunnet noe, verken serien eller cupen. Det største vi har vært med på er å vinne Norway Cup, sier Kristine Edner til Dagbladet.

Ellevilt

Da Dagbladet møtte henne i skolegården i går, gikk det nøyaktig 10 sekunder før alt var ellevilt. Alle ungene ville være med på bilde. Mange lovte at de skulle heie på henne, enten på banen eller foran TV-skjermen.

-  De to siste åra er vi blitt nummer fire. Vinner vi i dag, er vi invitert til Rådhuset klokka 21 i kveld. I cupen var vi i semifinalen for to år siden. Da røyk vi ut for Arna-Bjørnar etter ekstraomganger, sier Kristine Edner.

Venn med Freddy

Årets sesong er Røa-jentenes fjerde i toppserien. Fortsatt har laget til gode å slå Asker, bortsett fra i innendørs-KM.

-  Håpet mitt er at seriegullet går til Røa og Vålerenga. Faren min (Ole Bjørn) har spilt i VIF, og Freddy dos Santos er en god venn av meg. Etter at jeg ble kjent med ham på videregående, var vi en del sammen, sier Kristine Edner.

Etter opprykket til toppserien fikk Røa-jentene nytt klengenavn: «Dynamite Girls». Det har de virkelig levd opp til denne sesongen. En runde før slutt leder Røa, ett poeng foran Trondheims-Ørn.

-  Oppskriften i dag er som alltid ellers: God lagmoral, mye løping og raske angrep. Vi er flinke både til å score på dødballer og ødelegge motstanderens spill. Frøkenfotball nytter ikke. Da blir det ikke gull, sier Kristine Edner.

Ingen bonus

Bonus vanker det ikke, selv om laget hennes gjør reint bord.

-  Selv med «The Double» får vi ingen penger. Bonusen er å få være med på det vi nå opplever. Seiersfest blir det helt sikkert, men ikke før etter cupfinalen neste lørdag. Også der er det Asker som står mellom oss og gullet, sier Kristine Edner til Dagbladet. SPORT PÅ TV

Kvinnenes gullkamp

Røa- Asker.

I dag NRK 1 kl. 15.00.

Kommentatorer: Olav Traaen og Karl-Petter Løken.

<B>ELLEVILT: </B> Som lærer er Røa-jenta Kristine Edner vant til at det koker litt rundt henne. I skolegården i går var det ellevilt. I løpet av ei uke kan hun bli dobbeltmester med «Dynamite Girls».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media