Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Heiet på Sverige i fjor - i år heier han på Norge

- Fra børjan til slutt skal jeg heie på Norge, sier Inge Bråten.

HEIER PÅ NORGE: Inge Bråten heiet på de svenske guttene i fjor, men i år heier han på Norge. Foto: Ingvar Karmhed / SvD / SCANPIX


***OUT DN, Metro, Stockholms City, Dagens Industri***
HEIER PÅ NORGE: Inge Bråten heiet på de svenske guttene i fjor, men i år heier han på Norge. Foto: Ingvar Karmhed / SvD / SCANPIX ***OUT DN, Metro, Stockholms City, Dagens Industri*** Vis mer

(Dagbladet): Norges mest suksessfulle langrennstrener gjennom tidene, Inge Bråten, skapte kontroverser da han under fjorårets OL sa at han heier mer på Sverige enn Norge.

- Jeg har et mer anstrengt forhold til Norge enn til Sverige, faktisk. Jeg vet ikke hvorfor, men det har bare blitt slik. Derfor holder jeg mer med Sverige, sa Bråten til Aftonbladet etter sveriges stafettgull i fjorårets OL.

Nå har Rena-mannen gjort helomvendig, og vil under VM i Oslo heie på Norge.

Børjan til slutt - Fra børjan til slutt skal jeg heie på Norge under VM, ler Bråten da Dagbladet ringer. Han mener at fjorårsaken ble tatt helt ut av kontekst.

- Det var mer naturlig for meg å heie på Sverige ettersom jeg kjente mange av dem og hadde hentet flere av dem opp på landslaget og trent dem som egne sønner, sier 63 åringen.

- Da de norske jentene, med blant annet Terese Johaug som jeg kjenner godt, gikk stafetteten heiet jeg på dem, sier Bråten.

Hektisk Under VM skal den tidligere Norge, Sverige, Kanada og Sveits-treneren være ekspertkommentator for Eurosport som skal sende alle øvelser direkte.

Det blir med andre ord 12 hektiske dager for Bråten.

- Det er greit med noen slike uker i året, selv for en gammel mann, ler han.

TOK UT HELLNER: Det var Inge Bråten som tok Marcus Hellner opp i landslagsvarmen. Foto: NIKLAS LARSSON / Scanpix
TOK UT HELLNER: Det var Inge Bråten som tok Marcus Hellner opp i landslagsvarmen. Foto: NIKLAS LARSSON / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling