Heinze kan bli Riise-konkurrent

Sjokkovergang til Liverpool?

(Dagbladet.no): Få steder i verden er rivaliseringen like sterk som mellom Manchester United og Liverpool. Derfor er det svært sjelden at en spiller fra et av lagene går direkte til erkerivalen.

Nå kan det likevel skje, melder flere engelske aviser i dag.

Rafael Benitez skal være beredt til å hente Gabriel Heinze til Anfield, der han blir en sylskarp konkurrent til John Arne Riise i kampen om venstrebacken. Ifølge The Times vil prislappen på argentineren ligge på rundt 73 millioner kroner. Det blir i så fall langt rimeligere enn det forventede kjøpet av Fernando Torres, der overgangssummen har en antatt verdi på hele 320 millioner kroner.

Om overgangen skulle bli realisert vil det trolig bli ramaskrik blant deler av fansen på Old Trafford. Selv om Heinze kanskje bare er et andrevalg bak Patrice Evra, har han opparbeidet seg kultstatus på Stretford End, der det jevnlig synges «Argentina, Argentina» til ære for 29-åringen. For to år siden ble han også kåret til årets spiller av supporterne.

Selv skal han ikke være helt avvisende til et klubbskifte.

- Jeg vet at noen klubber er interessert i meg. Hodet mitt ligger akkurat nå hos Argentina og Copa America. Men etter det og en ferie, vet jeg mer om hvor jeg spiller neste sesong, sier Heinze ifølge The Sun.

Ifølge The Times må vi helt tilbake til 1964 for å finne siste gang en etablert spiller skiftet beite fra Old Trafford til Anfield. Den gangen gikk Phil Chisnall fra Manchester United til Liverpool.

TIL LIVERPOOL? For to år siden ble Gabriel Heinze kåret til årets spiller av Manchester United-fansen. Nå kan han være på vei til erkerivalen Liverpool, melder flere engelske aviser i dag. Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
TIL LIVERPOOL? For to år siden ble Gabriel Heinze kåret til årets spiller av Manchester United-fansen. Nå kan han være på vei til erkerivalen Liverpool, melder flere engelske aviser i dag. Foto: Jon Super/AP/SCANPIX Vis mer
Heinze kan bli Riise-konkurrent
<B>TØFF KONKURRENT:</B> John Arne Riise risikerer mye benkesliting om Heinze kommer til Anfield.
<B>KONTROVERSIELT:</B> Det er sjelden populært når spillere på Manchester United og Liverpool bytter klubb til fienden. Paul Ince er en som har gjort det, men via omveier.