Heinze tapte mot United

Får ikke bli Liverpool-back.

(Dagbladet.no): Manchester United har gått seirende ut av striden om venstreback Gabriel Heinze, melder Premier League.

Den argentinske 29-åringen fikk i ettermiddag svaret fra ligaens tremannspanel: United er i sin fulle rett til å nekte et salg til erkerival Liverpool.

- Premier League-styrets panel har hørt på begge parter og sett på bevisene som er lagt fram. Vi har har bestemt at spillerens krav ikke innfris, skriver Premier League i en pressemeldingen.

Årsak: Brevet fra United gjelder en internasjonal overgang, mener panelet.

Heinze mente at United hadde gitt ham skriftlig bevis på at han kunne gå til hvilken som helst klubb som la omlag 80 millioner kroner på bordet.

Seinere presiserte United-manager Alex Ferguson at det selvsagt ikke gjaldt rivaler som Chelsea, Liverpool og Arsenal. Og at dette visste argentineren godt, fordi nettopp det ble gjort klart overfor ham.

United s overgangspolitikk avgjorde

Sir Alex stilte selv opp hos Premier League i går, sammen med direktør David Gill, for å underbygge Old Trafford-klubbens argumentasjon. Først i dag kom dommen.

HAR KONTRAKT TIL 2009: Gabriel Heinze må se langt etter drømmeovergangen sin til Liverpool, etter en kjennelse fra Premier League i dag. Han har kontrakt med United til 2009. Foto: Scanpix/Ap
HAR KONTRAKT TIL 2009: Gabriel Heinze må se langt etter drømmeovergangen sin til Liverpool, etter en kjennelse fra Premier League i dag. Han har kontrakt med United til 2009. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Og som ofte ellers fikk Ferguson det som han ville.

- Klubben er fornøyd med at panelet har støttet vår sak, sier en United-talsmann til klubbens hjemmeside.

Ifølge Premier League var brevet datert 13. juni var en avtale mellom klubb og spiller om å bli enige, og ikke et juridisk dokument som bandt United til salg.

- Når det ble satt i sammenheng med Uniteds overgangspolitikk, var det helt klart at dette bare gjaldt en overgang utenlands, skriver Premier League.

Heinze kan anke

Kjennelsen er et stort slag både for Heinze og Liverpool. Manager Rafael Benitez har hele tida sagt at han er trygg på at argentineren havner på Anfield.

Og Heinze risikerer ytterligere to år i United, ut kontrakten, foran supportere som ikke lenger har særlig sans for forsvareren.

Ingen spillere har byttet klubb fra United til Liverpool siden 1962. Da gikk Phil Chisnall fra United til Liverpool.

Heinze tapte mot United

Heinze har Liverpools advokater i ryggen og kan anke kjennelsen til Premier Leagues ankeutvalg.

Problemet er overgangsvinduet, som stenger om bare 11 dager. En ankebehandling kan fort drøye ut i september.

• Din kommentar: Spiller Heinze noensinne for Uniteds A-lag igjen? Ville Heinze styrket Liverpools backrekke?