Heisholt sitter ikke fast lenger

Alexander Heisholt har lagt et svært tungt år bak seg. Han mistet sønnen sin i en tragisk ulykke hjemme på gården. Han forsøkte å la livet gå videre med å jobbe hardt. Men også der gikk det tungt. Hestene på stallen slet med sykdom. Men nå ser det endelig ut til å lysne.

Det var spesielt luftveiene som plaget hestene. Dette har Heisholt funnet ut av. Men det sto en hest igjen på stallen, som ingen ble riktig klok på. Den skulle kunne så mye mer, enn det den presterte i løpene.

Det var Orion Du Goutier, som starter på Bjerke i V65-spillet onsdag.

Det er faktisk bare to uker siden veterinæren sporet opp problemet. Endelig fikk hesten en medisin den reagerte positivt på. Det viser seg at franskmannen lider av en form for allergi.

-Orion Du Goutier har ikke vært riktig frisk før helt nylig. Han har gjort sitt beste likevel, men det er klart at nå når han er hundre prosent frisk vil det nok hjelpe på, sier trener og kusk Alexander Heisholt.

-Fjoråret var forferdelig tungt. Jeg måtte bite tennene sammen og gå på flere ganger.

Uansett hva jeg gjorde, murret tankene om ulykken i bakhodet. Hestene skuffet også, og vi slet med sykdomsproblemer. Men oppturen kom til slutt. Samtlige 2-åringer klarte kravet til mønstringsløpene.

-Jeg vant tretti løp i fjor. Og det gikk bedre etter hvert. Stallhestene begynte å vinne løp igjen, forteller Heisholt.

- Du kommer ut med egentrente Runar i V65-1. Hva kan du fortelle spillerne?

HEISEN GÅR OPPOVER. Etter et svært tungt år for Alexander Heisholt har nedturen snudd. Onsdag sender han ut to sterke seierskandidater. Orion Du Goutier er mye bankertippet. Foto: HESTEGUIDEN.COM
HEISEN GÅR OPPOVER. Etter et svært tungt år for Alexander Heisholt har nedturen snudd. Onsdag sender han ut to sterke seierskandidater. Orion Du Goutier er mye bankertippet. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Runar har gjort noen små feil. Han er rask fra start og han har gjort fine løp i tetposisjonen. Spørsmålet er om vi holder den posisjonen til mål. Jeg håper og tror på det.

- Jeg synes han har en fin vinnersjanse. Vi setter på skylapper, sier Alexander Heisholt. Det forteller om offensiv satsing onsdag.

Jeg vil ha mer fart i sakene. Han tenner til med skylappene!

Når det gjelder Orion Du Goutier, så er 40 meter tillegg ikke enkelt, men det er ikke så mange hester i feltet. Han avgjorde på styrken sist da han vant fra dødens. Den lange distansen er helt riktig for ham. Med samme innsats som sist ser jeg lyst på sjansene, sier Heisholt.

-Hvilken hest har du mest tro på onsdag?

- Jeg synes begge har fine sjanser, og det blir vel nesten hipp som happ. Må jeg velge en, synes jeg kanskje Orion Du Goutier stiller sterkest, avslutter Heisholt.

LETTERE Å SMILE. Endelig ser Alexander Heisholt lyst på livet igjen.