Heit formel 1-krangel

Michael Schumacher krangler med landsmannen Heinz-Harald Frentzen mens førerne svetter foran Malaysia GP i helga.

Schumachers krasse utspill kommer etter at Frentzen mistenkeliggjorde Ferrari-bilene på sin egen hjemmeside sist uke.

Frentzen antydet at Sauber-føreren Nick Heidfeld brøt reglene ved å bruke elektronisk tractionkontroll på Ferrarien sin i Australia for 14 dager siden. Teknikken har vært forbudt siden 1993, og tillates først når Formel 1-sirkuset flytter seg til Spania i april.

- Kanskje tractionkontroll alltid har vært installert på Ferrarier? Men hver gang jeg tok innpå ham i en sakte sving akselererte han ut. Det var rart, for jeg hørte ulyder fra bilen hans, skriver Frentzen.

Som Ferraris flaggskip tar Schumacher påstandene om juks alvorlige.

- Jeg synes han vanærer Formel 1. Hvis han føler at noe er galt, har han rett til å si det. Men å bringe sånne rykter videre gjør bare ondt verre for sporten. Slike dumme kommentarer er urettferdig. Han må tenke seg om, sier Schumacher.

Denne helga kjøres årets andre Grand Prix-race, på Sepangbanen i Malaysia. I morgen starter treningskjøringen, og Schumi er på grensa til å grue seg.

Ikke på grunn av krangelen med Frentzen, men fordi varmen og fuktigheten er verre enn vanlig i Sørøst-Asia. I dag svettet førerne intenst mens de snakket om den krevende banen.

- Dette er årets tøffeste løp. Både menneskelig og teknisk. Det er både varmen og banetypen, dessuten er luftfuktigheten høyere enn normalt.

Schumacher vant åpningsrunden i Melbourne, seiret i Malaysia GP i fjor og når en milepæl med ny topplassering søndag: Seks strake GP-seirer. Ingen har klart det siden 1953.

- Jeg kjører ikke for rekorder. Jeg kjører fordi jeg nyter å konkurrere, gjøre det bra og vinne løp, sier Schumacher.

Ferrari-lagkamerat Rubens Barichello sier at Malaysia alltid har passet bra for det italienske Formel 1-laget. Dessuten er han ekstra fornøyd med oppladningen.

- På vei til Kuala Lumpur i går regnet det kraftig. Jeg kjørte forbi tre-fire biler på vei til hotellet. Så hvis det regner til helga føler jeg meg trygg, sier Barrichello.

IRRITERT: Michael Schumacher (t.v.) liker dårlig at Heinz-Harald Frentzen antyder at Nick Heidfeld (t.h.) jukser.