- Heiteste mannen i verden!

To ekstremt talentfulle spillere, Erling Braut Haaland og Jadon Sancho, er suksessoppskriften på tre mål og to nye historiske rekorder i 5-0-seieren mot Union Berlin.

ENORM: Erling Braut Haaland. Foto: Ina Fassbender /AFP
ENORM: Erling Braut Haaland. Foto: Ina Fassbender /AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Borussia Dortmund - Union Berlin 5-0 (2-0)

Erling Braut Haaland har hatt en forrykende start på karrieren i tysk fotball med fem mål på to innhopp.

Lørdag kom endelig debuten fra start mot Union Berlin, og unggutten brukte mindre enn 18 minutter på å sette ballen i mål.

Etter 76. minutter var nordmannen frampå igjen og scoret sitt andre for dagen. Haaland var involvert i det meste lørdag. En enorm kamp av spilleren som ble hyllet av 80.000 tilskuere i det han ble byttet ut etter 78. minutter!

Nordmannen fra Jæren scoret sitt sjette mål på 77. minutter etter 18 minutter spilt, og det er, ifølge statistikknettstedet Opta, ny rekord i Bundesliga.

- Han er den heiteste mannen i verden, sier kommentator Eivind Bisgaard Sundet i Viasport.

- Det er helt sikkert mulig å beskrive det Erling Braut Haaland driver med om dagen ... Men ganske få av dem vil rettferdiggjøre kvalitetene hans akkurat nå, skriver Lars Tjærnås på Twitter.

Stor kamp

Haaland, som elsker å score mål, var frampå allerede etter åtte minutter spilt. Hans første sjanse kom etter en lang ball i bakrom, og gutten med sine 194 meter var nære å løpe fra forsvaret, men bortelaget slapp med skrekken.

I andre omgang var det også Haaland som spilte hovedrollen i 3-, 4-0- og 5-0-scoringene.

Haaland kom alene med keeper Rafal Gikiewicz, dro forbi, og da endte keeperen med å takle spissen. Straffe til Dortmund. Marco Reus var mannen som banket ballen i mål, sitt 11 mål for sesongen.

I 3-0-scoringen gir Haaland målgivende da han slapp ballen fint til Jadon Sancho og videre til Axel Witsel, som styrte ballen hardt i nettaket.

Etter 76. minutter herjet Haaland da han fyrte av et skudd på direkten. Rekorden var et faktum. Nå har Haaland scoret sju mål!

Unge og talentfulle

Målet etter 18 minutter var Dortmunds andre scoring for dagen. Kampens første mål var signert en annen unik spiller i den tyske troppen, nemlig engelske Jadon Sancho - ett hett navn i internasjonal fotball for øyeblikket.

Etter tolv minutter dro Sancho av to spillere fra venstre og fyrte av et skudd med høyrefoten som gikk via en Union Berlin-spiller og inn i mål.

Erling Braut Haaland er nemlig ikke den eneste som tar rekorder.

Sancho er den tenåringen som har scoret flest mål i Bundesliga. Lørdag scoret han sitt 25 mål så langt i den tyske ligaen og gikk dermed forbi unge Kai Havertz i Bayer Leverkusen.

- Sancho lyser i skyggen av Haaland, skriver tyske Sky Sports om supertalentet som nå har scoret 13 mål og levert 11 assist på 18 kamper denne sesongen i tysk fotball.

Forrige sesong leverte unggutten totalt 12 mål og 14 assists i sin første fulle sesong i Bundesliga, og det vil si at Sancho allerede er godt på vei til å knuse de tallene denne sesongen.

- Til tross for denne enestående statistikken, har ikke Sancho siden begynnelsen av året tatt overskriftene, men nysigneringen Erling Braut Haaland. Jada, angriperen har fem mål på to kamper, men imidlertid er det Sancho som gjør den viktigste tjenesten for den åtte ganger tyske mesteren, fortsetter Thomas Goldmann i Sky Sports.

19-åringen er i tett konkurranse med den tyske veteranen Thomas Müller i Bayern München, som har scoret seks mål og levert en assist mer enn unggutten, inntil videre.

- Jadon Sancho er en suveren spiller. Han er en trussel med sin gode teknikk, hastighet og dribling. Det er andre spillere i Bundesliga med disse egenskapene, men de har ikke den samme eksepsjonelle måten å ta beslutninger på, har Müller sagt om stjerneskuddet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer