GOD: Stine Bredal Oftedal og de norske håndballjentene hadde ingen problemer med å slå Sverige i OL-kvartfinalen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GOD: Stine Bredal Oftedal og de norske håndballjentene hadde ingen problemer med å slå Sverige i OL-kvartfinalen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Hej då! Stine og Norge ydmyket Sverige med hele 13 mål

Klare for OL-semifinale.

  • Sverige - Norge 20-33 (7-19)

RIO (Dagbladet): Stakkars Sverige!

Norge var fullstendig overlegne i håndballkvartfinalen inne i Future Arena i OL-byen. Kampen var aldri spennende og det endte med 33-20-seier til Norge.

Kari Aalvik Grimsbø sto trolig sin beste kamp på landslaget - og samtidig leverte utespillerne en fantastisk prestasjon. Kombinasjonen av suverent keeperspill og treffsikre utespillere sørget for at svenskene ble banket gule og blå.

- Det er helt fantastisk - det føles litt uvirkelig akkurat nå. Jeg skjønner ikke helt hva som skjedde, men det er deilig, sier Grimsbø til TV 2 etter seieren.

- Jeg var helt borte i min egen verden under kampen, legger hun til.

- Kan ikke huske lignende

Stine Bredal Oftedal ble norsk toppscorer med seks mål. Hun bruker ord som «deilig» og «nydelig» for å beskrive seiersfølelsen.

- Jeg tror ikke jeg kan huske en lignende omgang, sier Bredal Oftedal om de første 30 minuttene.

Norges kaptein sto - i likhet med Grimsbø - frem som en av kampens virkelig store profiler. Nora Mørk skrøt hemningsløst av lagvenninnen i minuttene etter seieren.

- Stine var helt rå. Det var nydelig, rett og slett. Hun scorer fra absolutt alle posisjoner, sier Mørk til TV 2.

- Det er helt sykt å være i en semifinale i OL!

SUPERKAMP: Kari Aalvik Grimsbø var en gigant i mål.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SUPERKAMP: Kari Aalvik Grimsbø var en gigant i mål.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Skadd Marit

Norge fikk en tøff start på kampen, der forsvarssjef Marit Malm Frafjord måtte ut med skade etter bare 45 sekunder. Inn kom Mari Molid, som har fått lite spilletid tidligere i OL.

Men sportslig sett var 1. omgang en superkamp av de norske spillerne.

Kari Aalvik Grimsbø tok 14 av 20 skudd i 1. omgang - det er en redningsprosent på 70. Samtidig storspilte Norge offensivt der spesielt Stine Bredal Oftedal viste seg fram med fem scoringer på de første 30 minuttene.

2. omgang ble en ren parademarsj for de norske håndballjentene som til slutt sikret en enkel seier. OLs enkleste så langt.

Og trolig den enkleste mot Sverige på lang, lang tid.

I EM-semifinalen i desember 2014 vant Norge 29-24 - og hadde full kontroll i en kamp som var spådd å bli langt jevnere enn den ble.

Og i Future Arena i Rio fikk ikke svenskene revansj som de drømte om.

SKADD I FOTEN: Marit Malm Frafjord. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SKADD I FOTEN: Marit Malm Frafjord. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Stolt tradisjon

Norge har som tradisjon å gå videre fra kvartfinale. Etter EM-gullet i 2004, har håndballjentene bare endt utenfor pallen to ganger: En skuffende 9. plass i VM 2005 og 5. plass fra VM i 2013.

Fra 2004 til i dag stårt Norge med 9 gull, to sølv og èn bronse.

Begge to første kvartfinalene i Future Arena var av det merkelige slaget: Først fikk OL-vertene Brasil overraskende bank av Nederland. Det sto 11-12 til pause, men Brasil kollapset og tapte 23-32.

Brasil-spillerne var utrøstelige etter tapet og hjemmefansen trodde knapt det de så i OL-byen. Laget var nemlig en av gullfavorittene etter en overbevisende start på OL.

Også Spania - Frankrike ble en spesiell affære der spanjolene ledet med 12-6 til pause. Frankrike klarte derimot på utrolig vis å hente opp forspranget til 23-23 i siste spilleminutt. I ekstraomgangene var Frankrike sterkest og vant 27-26, etter at Spania skjøt i stolpen i siste sekund.

Russland - Angola, der vinnerne møter Norge i semien, starter seinere i natt norsk tid.