FRA HEKK TIL BOB: Lolo Jones satser på en OL-plass i bob. Foto: REUTERS/Lucas Jackson
FRA HEKK TIL BOB: Lolo Jones satser på en OL-plass i bob. Foto: REUTERS/Lucas Jackson Vis mer

Hekkdronningen Lolo Jones skaper bob-interesse

Satser på OL-plass i bob.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hekkdronningen Lolo Jones jakter på en plass i Sotsji-OL, og det er i bob den tidligere verdensmesteren øyner håp om å komme med.

Hun har i alle fall markert seg og skapt stor interesse for denne grenen i amerikansk idrett, men foreløpig er det ikke klart om hun kan klare å kapre en OL-plass eller ikke.

Hun satser i toerbob sammen med piloten Jamie Greubel, og med sin fart og styrke fra friidretten er det Jones' oppgave å skape fart ut fra start. Hun er det man på bobspråket kaller en «dytter».

Fredag sto hun og Greubel over verdenscupkonkurransen i Park City, men lørdag kjørte duoen inn til en sterk annenplass.

- Det føltes bra akkurat nå, men det svinger litt. Det er det som gjør bob så spennende. Det er helt umulig å vite når det går veldig bra, og når vi kan kjempe om en plass på pallen. Derfor gjelder det å ta vare på de gode øyeblikkene i denne disiplinen, sier Jones.

USA skal ha med tre toerlag for kvinner i Sotsji, og etter den flotte kjøringen Lolo Jones var med på lørdag, kan det se lyst ut for henne, men i Calgary forrige helg ble det bare 15.-plass, og det var en plassering og innsats som er med på å trekke helhetsinntrykket ned.

Men Lolo Jones selv er optimist og tror hun kommer til å få med OL-start i Sotsji i februar. Da blir hun medlem i en eksklusiv gruppe idrettsutøvere som har deltatt både i sommer- og vinter-OL.

(NTB)

BOB: Jazmine Fenlator og Lolo Jones utgjør bobpar. Her fra Utah tidligere i høst. Foto: Gene Sweeney Jr/Getty Images/AFP
BOB: Jazmine Fenlator og Lolo Jones utgjør bobpar. Her fra Utah tidligere i høst. Foto: Gene Sweeney Jr/Getty Images/AFP Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer