GÅR NYE VEIER: Lolo Jones har feilet i å ta OL-medalje på 100 meter hekk. Det er hovedgrunnen til at hun nå satser mot OL i Sotsji - i bobsleigh. Her fra Lake Placid før jul. Foto: AP / Mike Groll / NTB Scanpix
GÅR NYE VEIER: Lolo Jones har feilet i å ta OL-medalje på 100 meter hekk. Det er hovedgrunnen til at hun nå satser mot OL i Sotsji - i bobsleigh. Her fra Lake Placid før jul. Foto: AP / Mike Groll / NTB ScanpixVis mer

Hekkejomfruen er desperat etter OL-medalje

Derfor prøver hun bobsleigh.

(Dagbladet): Hekkeløperen Lolo Jones (30) overrasket stort tidligere i vinter, da hun røpet at hun satset på å bli en del av USAs bobsleigh-landslag.

Kritikerne holdt imidlertid raskt kjeft. 27. januar, etter bare rundt fire måneder i sporten, tok nemlig 30-åringen VM-gull i bobsleigh og skeleton, som del av USAs mixed-lag.

Nå røper hun for første gang hvorfor hun valgte å satse på vinteridretten bobsleigh ved siden av hekkeløpingen.

OL-skuffelser
Bakgrunnen er nemlig skuffende OL-resultater. I Beijing i 2008 ledet hun kvinnenes 100 meter hekk da hun snublet to hekker før mål, mens i London i fjor sommer, måtte hun ta til takke med den bitre 4. plassen.

- Hvis jeg hadde vunnet en jævla medalje, hvilken medalje som helst, ville jeg ikke vært bobsleigh-utøver, sier hun til HBO-programmet «Real Sports», ifølge USA Today.

- Absolutt ikke. Tuller du, eller? Nei, nei, fortsetter hun.

BREMSEJOBB: Lolo Jones har jobben som bremsekvinne i toerboben, mens Elana Meyers er pilot. Foto: AP / Martin Meissner / NTB Scanpix
BREMSEJOBB: Lolo Jones har jobben som bremsekvinne i toerboben, mens Elana Meyers er pilot. Foto: AP / Martin Meissner / NTB Scanpix Vis mer

Men selv om Jones ikke har forelsket seg i bobsleigh-sporten helt ennå, har hun åpenbart talent for det. Nå satser hun mot OL i Sotsji om et snaut år.

- Jeg er så desperat. Desperat, sier hun.

- Det gjør ikke noe (om hun vinner gull i sommer-OL eller vinter-OL). Og vet du hva det vanskelige spørsmålet er: Hvis jeg tar en bobsleigh-medalje og seinere tar en friidrettsmedalje - hvilken vil bety mest?

Bremsejobb
Jones holdt i bremsene for Elana Meyers i kvinnenes bobsleigh-del av konkurransen, som også består av toerbob for menn og skeleton for begge kjønn da hun ble verdensmester i januar.

Men hun stjal mange flere overskifter før OL i fjor.

Lolo Jones er dypt religiøs, og det var i den forbindelse hun snakket om å vente med sex til ekteskapet i et HBO-intervju i mai.

SKUFFENDE: Jones måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen i finalen på 100 meter hekk under OL i London.Foto: AP / Anja Niedringhaus / NTB Scanpix
SKUFFENDE: Jones måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen i finalen på 100 meter hekk under OL i London.Foto: AP / Anja Niedringhaus / NTB Scanpix Vis mer

- Dersom det er noen jomfruer der ute, vil jeg bare at de skal vite: Det er det tøffeste jeg har gjort i hele mitt liv. Å beholde jomfrudommen til jeg er gift har vært tøffere enn å trene til OL, tøffere enn å klare eksamen på college. Det er bare noe, en gave jeg ønsker å gi til mannen min en dag. Men reisen har vært vanskelig, fortalte hun.

Jones sa samtidig at hun blant annet tyr til datingnettsider for å prøve finne en kjæreste som aksepterer valget hennes.

- Da jeg var 22, 24, var det søtt. Men fra 24 til 29 er det ikke søtt. Mange dømmer deg, og mange gutter ringer aldri tilbake etter at de finner det ut, sier hekkeløperen.