NUMMER 11: Lolo Jones, den tidligere hekkeløperen, ble nummer 11 i toerbob i OL. Foto: AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
NUMMER 11: Lolo Jones, den tidligere hekkeløperen, ble nummer 11 i toerbob i OL. Foto: AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALLVis mer

«Hekkejomfruen» sjanseløs på gull i debuten

Canada jubler.

Gullet glapp for Lauryn Williams, som lå an til å skrive OL-historie i toerbob onsdag. Kaillie Humphries styrte i stedet sin canadiske bob til seier.

Tidligere toppsprinter Williams er bremser for Elana Meyers i USAs førstebob, og de ledet etter å ha notert bestetid i begge omganger tirsdag. Onsdag tapte de 12 hundredeler til Humphries og Heather Moyse i 3. omgang og 21 hundredeler i 4. omgang. Dermed endte de akkurat ett tidel bak.

Williams vant gull på 4 x 100 meter stafett og kunne blitt andre utøver i historien med gull både i sommer- og vinterleker. Edward Eagan var den første, for over 80 år siden. Han vant boksegull i Antwerpen i 1920 og bobgull i Lake Placid i 1932.

Meyers er kjent for å kjøre svært offensivt, noe som ofte fører til topptider og nesten like ofte til kostbare feil. Det holdt iallfall til sølv, ni tidels sekund foran den nest beste amerikanske boben med Aja Evans og Jamie Greubel.

Den tredje USA-boben, med Jazmine Fenlator og hekkeløperen Lolo Jones, endte på 11.-plass.

SEIER: Kaillie Humphries og  Heather Moyse fra Canada tok gull. Foto: EPA/TOBIAS HASE
SEIER: Kaillie Humphries og Heather Moyse fra Canada tok gull. Foto: EPA/TOBIAS HASE Vis mer

Det var ikke overraskende at Humphries skulle vinne. Hun var tittelforsvarer, verdensmester og verdenscupvinner.

En rekke profilerte friidrettsutøvere deltar i bobsleigh i Sotsji-OL. Belgiske Hanna Emilie Marien, som vant OL-sølv på 4 x 100 meter i Beijing-OL i 2008, endte på sjetteplass sammen med pilot Elfje Willemsen.

PS: Lolo Jones, som også går under kallenavnet hekkejomfruen, har tidligere kjempet om OL-gull i hekk.

(NTB)