Hekkejomfruen spiser 9000 kalorier om dagen for å komme i OL-form

Veier mer enn noensinne.

POPULÆR: Lolo Jones omringet av journalister under OL-lagets pressekonferanse i går. Foto: SCANPIX/AP/Rick Bowmer
POPULÆR: Lolo Jones omringet av journalister under OL-lagets pressekonferanse i går. Foto: SCANPIX/AP/Rick BowmerVis mer

(Dagbladet): Lolo Jones gir alt for å komme på USAs OL-lag i bobsleigh til vinterens leker i Sotsji.

Nå innebærer det McDonalds-turer klokka ti om kvelden, og flere proteinshakes med over 1300 kalorier hver om dagen, skriver USA Today.

Jones spiser opp mot 9000 kalorier om dagen, alle for å nå vekta som skal til for å lykkes i sleden.

- Jeg er tyngre enn jeg noensinne har vært. Det har vært veldig mye arbeid, men nå er jeg bare halvannen kilo unna målet, sier hun.

Må passe på Jones veier nå litt over 71 kilo, men hun ønsker altså å komme enda litt høyere, og forteller at det var med glede at trikoten sprakk under trening nylig.

Tross burgerturer på kvelden er det likevel ikke en utrent 31-åring som drømmer om Russland-tur.

- Jeg er opprømt over alle disse musklene. Magemusklene mine er fortsatt synlige, jeg er fortsatt markert - bare supersolid. Førerne liker ikke tynne lagkamerater, de vil ikke føle at det er de som dytter tyngst, sier Lolo Jones, og forklarer at hun aller helst skulle veid opp mot 77 kilo for å kunne bidra med sitt i dyttingen av den 180 kilo tunge sleden.

- Men trenerne mine har sagt at en sånn vekt ville bety slutten for friidrettskarrieren, forklarer hun.

Satser på grunn av OL-nedturer Den amerikanske hekkeløpstjernen fikk spalteplass som forventet da hun uttalte i fjor sommer at det har vært tøffere å beholde jomfrudommen i 29 år enn å trene til OL i London.

Dagbladet ga henne kallenavnet «hekkejomfruen», og Jones overrasket på nytt da hun tok VM-gull i bobsleigh og skeleton, som del av USAs mixed-lag i januar i år.

Bakgrunnen for satsningen er skuffende OL-resultater. I Beijing i 2008 ledet hun kvinnenes 100 meter hekk da hun snublet to hekker før mål, mens i London i fjor sommer, måtte hun ta til takke med den bitre 4. plassen.

- Hvis jeg hadde vunnet en jævla medalje, hvilken medalje som helst, ville jeg ikke vært bobsleigh-utøver, har Jones sagt.

Nå forbereder hun seg til uttakssamlinger i Lake Placid i oktober.

TOPPTRENT: Jones jobber knallhardt for å få opp vekten før OL. Foto: SCANPIX/Harry How/Getty Images/AFP
TOPPTRENT: Jones jobber knallhardt for å få opp vekten før OL. Foto: SCANPIX/Harry How/Getty Images/AFP Vis mer