Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Hekkejomfruen» viser seg fram igjen

Gir næring til kritikerne av OL-kjøreren.

IKKE FLAU: Lolo Jones viser fram OL-dressen til de amerikanske bobsleighkjørerne.
IKKE FLAU: Lolo Jones viser fram OL-dressen til de amerikanske bobsleighkjørerne. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den såkalte «Hekkejomfruen» Lolo Jones har skapt sotr interesse, både i hjemlandet USA og internasjonalt, for bobsleigh før det kommende vinter-OL i Sotsji.

Presentasjonen av de åletrange bobdraktene i går kommer bare til å bidra til den interessen, i hvert fall blant dem som har blikk for mer enn selve sporten.

Jones, som er verdensmester innendørs på sekstimeter og har vært i OL-finalen på 100 meter hekk i både Beijing og London, satser på toerbob sammene med pilot Jamie Greubel til Sotsji.

Med sin fart og styrke fra friidretten skal Jones dytte boben i størst mulig fart ut fra start, og for Jones del, så stor fart at det holder til medalje.

Etter å ha misset på OL-medalje i hekk med sjuende- og fjerdeplass fra de to foregående lekene, har Jones innrømmet at hun er desperat etter å vinne noe.

Hva som helst, egentlig.

- Hvis jeg hadde vunnet en jævla medalje, hvilken medalje som helst, ville jeg ikke vært bobsleigh-utøver, sa hun til HBO-programmet «Real Sports».

Den desperasjonen har allerede sikret henne et VM-gull i bob, men det har ikke gjort henne immun mot kritikk etter OL-uttaket.

- Jeg skulle jobbet hardere for å få følgere på Twitter enn å få muskler, sier Emily Azevedo som mistet OL-plassen til Jones.

Hele Norges coronakart