Karsten Warholm vant pris:

Hekkeløper Karsten Warholm kåret til «2017 Rising Star»

På galla.

VANT PRIS: Karsten Warholm ble hedret i kveld. Foto: John T.Pedersen
VANT PRIS: Karsten Warholm ble hedret i kveld. Foto: John T.Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Karsten Warholm (21) gikk helt til topps da prisen «årets kommende stjerne» ble delt ut under gallaen til Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) fredag.

21-åringen kan se tilbake på et suverent 2017 som toppet seg med VM-gull på 400 meter hekk i sommer.

Da Dagbladet møtte Warholm nylig, snakket han varmt om klubben og hjemstedet Ulsteinvik

Warholm selv legger heller ikke skjul på sin lokale stolthet.

- Jeg er faktisk veldig lokalpatriot, og det med god grunn. Jeg vil kalle meg en sunnmørspatriot, med ekstra kjærlighet for Ulsteinvik og Dimna IL. Jeg har mange gode minner knyttet til området, sa Warholm til Dagbladet.

Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Warholm er den talentfulle høydehopperen, som satset på lengde, og ble verdens raskeste på 400 meter hekk. Han takker Dimna IL for det allsidige og gode grunnlaget som ble lagt i hans formative år.

- Det er en klubb der rammene var gode. Det var lett og god stemning, og folk som satt standarden. Det var mange folk som var flink til å jobbe med unger, og skapte et godt miljø. Det var en fin plass som klarte å skape idrettsutøvere, men også oppdro folk til å bare være folk. En blanding av et godt miljø og vinnerkultur, mener Warholm.

Høsten er ingen stor konkurransesesongen for Warholm og resten av friidrettsverden, og denne perioden bruker han til å bli enda raskere. Forhåpentligvis.

- Målet er å springe fortere. Det er det jeg og Leif Olav (Alnes, trener jour.anm) jobber for, men det er ingen garantier for at det skjer. Vi jobber for å maksimere sjansene, sa Warholm.

Warholm ble tidligere i år kåret til årets mannlige nykommer i europeisk friidrett. Nå har han vunnet samme pris på verdensbasis.

21-åringen markerte seg for alvor på den internasjonale scenen da han løp inn til gull på 400 meter hekk i VM i London i august.

I kategorien «2017 Rising Star» var han nominert sammen med den amerikanske sprinteren Christian Coleman og den svenske stavhopperen Armand Duplantis.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer