IKKE FRISK NOK: I dag samles de amerikanske friidrettsutøverne for å kvalifisere seg til OL, men det blir uten hekkeløper Lolo Jones. Foto: NTB Scanpix/Maddie Meyer/Getty Images/AFP
IKKE FRISK NOK: I dag samles de amerikanske friidrettsutøverne for å kvalifisere seg til OL, men det blir uten hekkeløper Lolo Jones. Foto: NTB Scanpix/Maddie Meyer/Getty Images/AFPVis mer

Hekkestjernens nedslående beskjed: - Ses i 2020

Lolo Jones rekker ikke OL.

(Dagbladet): Sist vi tenkte på henne var kanskje i 2014, da hekkeløpstjernen Lolo Jones imponerende nok deltok i sitt første OL på vinterstid i Sotsji.

Denne sommeren ønsket 33-åringen igjen å vise seg fram i sitt rette element i Rio, men når de amerikanske friidrettsutøverne samles for å kvalifisere seg til lekene i dag, blir det uten Jones.

- I november måtte jeg ta en vanskelig avgjørelse: Løpe med smerter, eller operere. Jeg burde visst at seks måneder ikke var nok til å komme seg etter hofteskaden, sier den amerikanske kvinnen via Instagram, gjengitt av Washington Post.

- Ses i 2020

Lolo Jones er med andre ord fortsatt ikke frisk nok til å delta på det øverste nivået.

- Karrieren min har kanskje ikke vist dere hvordan man vinner OL-gull, men jeg håper den har vist hvordan man reiser seg etter å ha blitt slått ned. Hvordan man prøver igjen selv om man allerede føler man har prøvd nok, sier hun.

- Jeg vet ikke hva fremtiden bringer. Men vit at jeg kjemper videre, og jeg kommer ikke til å legge opp. Nå trenger jeg bare å la kroppen hvile og bli frisk igjen. Ses i 2020, «homies», sier Jones.

Amerikanske Jones deltok i sommer-OL 2012 og ble nummer fire på 100 meter hekk med tida 12.58. I 2008-OL var hun storfavoritt på samme distanse med feilet i finalen og ble nummer sju. Hun har to gullmedaljer fra innendørs-VM.

Før vinter-OL i Sotsji 2014 prøvde hun seg altså i bob. Det endte uten stor suksess, og hun ble nummer 11.

Operasjon

I oktober i fjor måtte hun gjennom en hofteoperasjon - noe hun opplyste om gjennom mikrobloggtjenesten Twitter.

- Dette var et sjokk. Jeg trodde det var en nerve, men dette var verre enn jeg hadde trodd. Legen fortalte at jeg måtte operere. Dette er tøft for meg. Jeg hadde også en skulderoperasjon i fjor, sier Jones gjennom Periscope.

- Det er så sent (i karrieren) og jeg skulle starte å trene til Rio om noen uker. Nå må jeg i stedet bygge meg selv opp. Jeg vil til Rio og skal gjøre alt for å komme dit, sier 33-åringen.

Det gikk åpenbart ikke.