SKADET: Isabelle Pedersen ble av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) rangert som verdens beste junior på 100 meter hekk i 2011-sesongen, men nå må hun tåle en pause.Foto: SCANPIX/Chris Trotman/Getty Images/AFP
SKADET: Isabelle Pedersen ble av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) rangert som verdens beste junior på 100 meter hekk i 2011-sesongen, men nå må hun tåle en pause.Foto: SCANPIX/Chris Trotman/Getty Images/AFPVis mer

Hekktalentet Isabelle Pedersen rammet av tretthetsbrudd

Mister trolig VM.

Hekkløperen Isabelle Pedersen har pådratt seg et tretthetsbrudd i foten og er satt ut av spill i to måneder.

Pedersen, som har tatt gull på 100 meter hekk i både ungdoms- og junior-VM, har fått et tretthetsbrudd i høyre fot. Ifølge en pressemelding er bruddet i landingsfoten etter hekken, og det vil kunne ta opp mot åtte uker før Pedersen kan trene for fullt igjen.

Det betyr at hun går glipp av den viktige treningsleiren i Sør-Afrika i januar. Pedersen får sannsynligvis heller ikke deltatt i innendørs-VM i Tyrkia 9.-11. mars.

Hun var kvalifisert til VM gjennom sine utendørsresultater i 2011, men uttak til mesterskapet vil også være avhengig av å klare kravet på 60 meter hekk innendørs.

Pedersen ble av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) rangert som verdens beste junior på 100 meter hekk i 2011-sesongen. Hun tok også NM-gull på distansen i Byrkjelo i august.

(NTB)