Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Heksejakt på ny nordmann i Celtic

- Vær så snill og forlat klubben.

SLITER I CELTIC:  Stefan Johansen. Foto: NTB Scanpix
SLITER I CELTIC: Stefan Johansen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag ble det klart at Ronny Deila (40) er ferdig i Celtic etter at sesongen er over. Sannsynligvis ender det med seriegull, men det er ikke nok for skottene.

Aviser og fans forlanger tre trofeer hvert år - og suksess i Champions League - men i sistnevnte turnering har den norske treneren ikke vært i nærheten.

I dag stiller avisa Daily Record et ganske så sentralt spørsmål i sin papirutgave: Bør ikke noen av spillerne gå i seg selv også?

Ifølge avisa er midtbanespiller Stefan Johansen (25) blant dem.

- Johansens fall har vært svimlende. Fra å bli kåret til «Årets spiller» har han gått til ikke å være noe på 12 måneder, skriver Daily Record.

- Det er et spektakulært fall.

Nordmannen står oppført med ett seriemål mot ni i fjor.

En skuffelse Skotske aviser har påpekt flere ganger denne sesongen at Johansen har vært en skuffelse. Det minner om en heksejakt. Blant annet ble han hengt ut som Deilas gullunge med klippekort på laget, uansett prestasjon.

Selv erkjente Johansen overfor Dagbladet i forrige måned at høstsesongen ikke var bra.

- Jeg var ikke på det nivået jeg skulle være. Det gikk på at jeg var sliten etter mange kamper, blant annet med landslaget, sa han.

Samtidig så han stort på kritikken: I Celtic handler det om å vinne trofeer. Punktum. Klubben skal være Skottlands lokomotiv i fotball - et lag som tukter gigantene på den internasjonale scenen.

Men Daily Record svinger ikke bare pisken over Johansen. Avisa opplyser at Deila har brukt 34 spillere denne sesongen. Kanskje har bare tre virkelig lyktes, heter det. Spillerne det siktes til er Leigh Griffiths, Kieran Tierney og Craig Gordon.

Ti spillere - Vær så snill og forlat klubben, skriver Daily Record i en nettsak, og peker på ti spillere. Blant dem er Johansen, Mikael Lustig, Kris Commons og Carlton Cole.

Ronny Deila innrømmer at han ikke har hatt den utviklingen med laget som han gjerne skulle hatt. Tanken er at han nå vil frigjøre energi i klubben.

I kjølvannet av avgangen kan det åpenbart komme en storrengjøring i stallen. Johansen har kontrakt i ett år til.

Celtic møter Ross County hjemme søndag.

IT'S ALL OVER:  Ronny Deila forlater Celtic ved sesongslutt. Foto: NTB Scanpix
IT'S ALL OVER: Ronny Deila forlater Celtic ved sesongslutt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart