Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jakob Ingebrigtsen i kontinentalcupen

Hektet av på oppløpet

Sesongavslutning i Tsjekkia.

FRIIDRETT: Jakob Ingebrigtsen er akkurat tilbake fra en sykdomsperiode, og klarte ikke å henge med hele veien inn. Foto: AP / Michael Sohn
FRIIDRETT: Jakob Ingebrigtsen er akkurat tilbake fra en sykdomsperiode, og klarte ikke å henge med hele veien inn. Foto: AP / Michael Sohn Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jakob Ingebrigtsen har hatt en ellevill sesong på friidrettsbanen, og det hele kulminerte med to smått sensasjonelle EM-gull. Den ene dagen knuste han feltet på 1500-meter, den neste gjorde han det samme på 5000 meter.

Publikumet på Olympiastadion satt sjokkerte igjen, og en hel friidrettsverden sperret øynene opp for 17-åringen fra Norge, som for alvor hadde gjort seg bemerket på den internasjonale arenaen.

Yngstemann Ingebrigtsen har slitt med en halsbetennelse den siste tiden, og måtte blant annet stå over Diamond League-finalen i Zürich. Nå er betennelsen borte og søndag sto han igjen på startstreken, klar til å avslutte sesongen i kontinentalcupen i Tsjekkia.

Jevn kamp

Flere av verdens beste løpere stilte til start under dagens løp på 1500-meter, deriblant VM-vinner Elijah Manangoi fra Kenya.

Kenyaneren representerte Afrika for anledningen, mens Ingebrigtsen var sendt som en av Europas representanter.

Jakob la seg bakerst i feltet fra start av, før han sakte, men sikkert jobbet seg framover. Etter en runde lå han skulder ved skulder med lagkompis for anledningen; Marcin Lewandowski fra Polen.

Poeng til Europa

Det var Andrew Hunter fra USA som lå i tet de første rundene, men etter hvert begynte Manangoi og Ingebrigtsen å sette opp farten. De var blant de største favorittene på distansen, og lå fremst da de gikk ut på den siste runden.

Ingebrigtsen sprang feilfritt, men duellen mot verdensmesteren ble litt for tøff. På oppløpet løp både Lewandowski og Manangoi fra han. Kenyaneren vant med tiden 3:40.00, polakken kom på andre med 30:40.42, mens Ingebrigtsen kom på 3.-plass ytterliggere 38 hundredeler bak.

Til tross for afrikansk seier på distansen, var det Europa som plukket flest poeng.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!