Diamond League-avslutning

Hektet av på slutten: - Det føles drit ut

Timothy Cheruiyot vant Diamond League-avslutningen.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Filip Ingebrigtsen har hatt en sterk sesong, men oppladningen til Diamond League-avslutningen i Zürich har vært langt fra optimal.

Problemene startet da mellomstebror Ingebrigtsen falt under EM i Berlin. Han kom seg raskt på beina og avsluttet løpet på mesterlig vis ved å ta seg til finalen på 1500 meter.

Skaden var imidlertid verre enn først antatt og i etterkant fikk han påvist et ribbeinsbrudd i ryggen som følge av fallet. I tillegg reagerte løperen negativt på en antibiotikakur han ble satt på etter skaden, og det var såvidt han klarte å bli 100 prosent klar til i kveld.

Problemene har derimot ikke hindret Ingebrigtsen fra å løpe, og i mellomtiden har han blant annet stilt til start under Norgesmesterskapet i friidrett. I kveld sto han på startstreken i Zürich - revansjesugen etter EM.

Kenyansk seier

Filip la seg midt i feltet innledningsvis sammen med Timothy Cheruiyot, den kanskje aller største favoritten.

- Se så offensiv Filip er, sa Vebjørn Rodal fra NRKs kommentatorboks.

Det ble en hard kniving om plassene med resten av verdenseliten på 1500 meter, men nordmannen lot seg ikke affisere. Etter hvert måtte Filip imidlertid slippe taket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.