Foto: Scanpix
Foto: ScanpixVis mer

Diamond League-avslutning

Hektet av på slutten: - Det føles drit ut

Timothy Cheruiyot vant Diamond League-avslutningen.

Filip Ingebrigtsen har hatt en sterk sesong, men oppladningen til Diamond League-avslutningen i Zürich har vært langt fra optimal.

Problemene startet da mellomstebror Ingebrigtsen falt under EM i Berlin. Han kom seg raskt på beina og avsluttet løpet på mesterlig vis ved å ta seg til finalen på 1500 meter.

Skaden var imidlertid verre enn først antatt og i etterkant fikk han påvist et ribbeinsbrudd i ryggen som følge av fallet. I tillegg reagerte løperen negativt på en antibiotikakur han ble satt på etter skaden, og det var såvidt han klarte å bli 100 prosent klar til i kveld.

Problemene har derimot ikke hindret Ingebrigtsen fra å løpe, og i mellomtiden har han blant annet stilt til start under Norgesmesterskapet i friidrett. I kveld sto han på startstreken i Zürich - revansjesugen etter EM.

Kenyansk seier

Filip la seg midt i feltet innledningsvis sammen med Timothy Cheruiyot, den kanskje aller største favoritten.

- Se så offensiv Filip er, sa Vebjørn Rodal fra NRKs kommentatorboks.

Det ble en hard kniving om plassene med resten av verdenseliten på 1500 meter, men nordmannen lot seg ikke affisere. Etter hvert måtte Filip imidlertid slippe taket.

Mot slutten av løpet gikk Elijah Manangoi og Cheruiyot fra resten av feltet med en massiv spurt, og til slutt var det sistnevnte som var sterkest på oppløpet. Vinnertiden ble 30.30.27.

- Jeg er skuffet

Filip Ingebrigtsen endte til slutt på sjuende plass.

- Jeg hadde en veldig god følelse, men etter hvert ble jeg litt rå i muskulaturen. Det føles drit ut på sisterunden og det er ingen respons, fortalte han til NRK etter løpet.

Til tross for skadene og motgangen de siste ukene, hadde han likevel troa på at han kunne være med i toppen i kveld.

- Jeg er skuffet, for jeg følte meg bra. Jeg kunne vært med å kjempet om seieren på en god dag, mener Ingebrigtsen.

Mye penger

I tillegg til ære, lå det store pengesummer i potten under Diamond League-avslutningen.

Vinnerne i Sveits torsdag belønnes med en premiesjekk 50.000 dollar, tilsvarende rundt 420.000 kroner. Andreplassen gir 168.000 kroner, mens den siste pallplassen utløser en utbetaling på 84.000 kroner.

Senere i høst skal Filip gifte seg med Astrid Mangen Cederkvist, og skal etter planen flytte til Oslo.