Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hektisk juleprogram irriterer Manchester City

Flere endringer i juleprogrammet til Premier League opprører både fans og klubber. Manchester City klager blant annet over lite hvile for spillerne.

KRITISK: Pep Guardiola er kritisk til det tette juleprogrammet. Foto: NTB/Scanpix
KRITISK: Pep Guardiola er kritisk til det tette juleprogrammet. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Det er normalt at fotballkamper blir flyttet på grunn av TV-rettigheter, og det er nærmest en tradisjon på denne tiden av året at managere klager over det oppsatte kampprogrammet til jul.

I år er intet unntak.

Torsdag kom de varslede endringene i Premier League-oppsettet, riktig nok fem dager etter annonsert dato. Og endringene opprører ikke bare managere, men også fans.

Liverpool-fansen reagerer blant annet på at deres bortekamp mot Leicester andre juledag er flyttet til klokken 21, slik at den kan vises på Amazon. Det amerikanske medieselskapet skal blant annet vise samtlige ti kamper 26. og 27. desember.

Supportergruppen Spirit of Shankly kaller endringene for en hån mot supporterne på grunn av transportutfordringene for Liverpool-fansen. Liverpool har i ettertid tilbudt gratis reise til samtlige av deres supportere til kampen.

Reagerer på hviletid

At Jürgen Klopps mannskap i det hektiske juleprogrammet får flere timers hvile enn sine argeste gullrivaler Manchester City, er den lyseblå Manchester-klubben lite fornøyd med.

Liverpool får 68 timer og 30 minutters hvile mellom Leicester-kampen og den påfølgende hjemmekampen mot Wolverhampton 29. desember. Manchester City må nøye seg med kun 46 timer og 15 minutters hvile mellom deres kamp 27. desember og hjemmekampen mot Sheffield United 29. desember.

- Vi er skuffet over at juleprogrammet er så tett for spillerne. Det er ikke ideelt å spille to kamper på under 48 timer for da får ikke spillerne nok hvile, sier daglig leder i City, Omar Berrada, ifølge BBC.

- Må beskytte spillerne

- Vi har forståelse for at TV-rettighetene er viktige når oppsettet skal settes, men vi må også beskytte spillerne, den sportslige integriteten i ligaen og kvaliteten på produktet, sier Berrada videre

Alt tyder på at det kampen om ligagullet står mellom Liverpool og Manchester City. Etter åtte runder har Liverpool allerede skaffet seg et forsprang på åtte poeng ned til regjerende mester City.

Øvrige endringer på det som på fotballspråket blir kalt «Boxing day» (2. juledag) i England er blant annet Tottenhams hjemmekamp mot Brighton (flyttes til 13.30) og Manchester Uniteds hjemmekamp mot Newcastle (flyttes til 18.30).

Solskjærs menns kamp borte mot Arsenal første nyttårsdag er satt til klokken 21, samme tidspunkt som Liverpools hjemmekamp mot Sheffield United dagen etter, tirsdag 2. januar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media