Magnus Carlsen

Hektisk VM-oppladning for Carlsen

Magnus Carlsen (27) og VM-motstander Fabiano Caruana (25) kan møtes allerede til helgen når turneringen Grenke Chess Classic starter i tyske Karlsruhe.

HEKTISK OPPLADNING: Magnus Carlsen skal spille flere sjakkturneringer før VM-kampen mot Fabiano Caruana i november. Foto: NTB Scanpix/Berit Roald
HEKTISK OPPLADNING: Magnus Carlsen skal spille flere sjakkturneringer før VM-kampen mot Fabiano Caruana i november. Foto: NTB Scanpix/Berit Roald Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Turneringen starter lørdag 31. mars og varer fram til 9. april. Trekningen blir foretatt fredag blant de ti spillerne som deltar. I tillegg til Carlsen og Caruana deltar Levon Aronian, Maxime Vachier-Lagrave, Viswanathan Anand, Nikita Vitijugov, Arkadij Naiditsj, Hou Yifan, Georg Meier og Mathias Bluebaum.

Bare ni dager etter avslutningen i Baden-Baden er det duket for Sjamkir Chess i Aserbajdsjan. Den varer til 29. april. Carlsen har vunnet denne turneringen to ganger før, og det samme har Shakhrijar Mamedjarov. Sistnevnte blir en tøff motstander også denne gangen. Mamedjarov endte på delt 2.-plass sammen med Sergej Karjakin i kandidatturneringen som nettopp er avsluttet.

Caruana skal ikke være med i Aserbajdsjan.

Norge neste

27. mai starter Norway Chess i Stavanger. Der er siste turneringsdag 8. juni. Der stiller et knallsterkt startfelt, inkludert VM-motstander Caruana. Norway Chess arrangeres for sjette gang og er blitt en av verdens mest prestisjetunge.

I juli står Biel Chess på programmet. Den starter 21. juli og avsluttes 1. august. Totalt ti spillere skal i aksjon, men foreløpig er bare tre av navnene klare.

Etter at det er over i Sveits er det mer uvisst hvordan programmet til Magnus Carlsen blir seende ut fram til VM i London i oktober.

Den 43. sjakkolympiaden kan være en mulighet. Den arrangeres i Batumi i Georgia 23. september til 7. oktober.

Overgang

Fire dager senere er det klart for åtte dager med europacup i lagsjakk i Porto Carras i Hellas. Den avsluttes 19. oktober. Denne turneringen kan være noe Carlsen vurderer.

Magnus Carlsen meldte nylig overgang fra Stavanger sjakklubb til Vålerenga sjakklubb.

Det kan godt være at Carlsen kan være aktuell for andre klubbturneringen for Vålerenga enn europacupen for lag.

Det er uvisst hvor aktuelle de siste turneringene er for Carlsen. Han har dratt på lengre treningsleirer i forkant av sine tidligere VM-kamper.

VM-kampen mellom Carlsen og Caruana i London starter 9. november og varer til 28. november. Kampen spilles best av 12 kamper.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer