Helbom i OL-åpningen

Alt gikk galt.

Etter 0-2-tap (13-21, 19-21) for Sveriges Björn Berg og Simon Dahl, er sandvolleyparets tabbekvote oppbrukt allerede.

- Vi lyktes ikke med taktikken. Vi satset på å vinne duellen mot Berg, men alle så hvordan det gikk. Vi bommet på taktikken. Jeg tar på meg hovedskylden for tapet. Så får vi analysere det noe mer, sa en nedtrykt Jørre Kjemperud.

Nå må Norge slå Puerto Rico mandag og minimum ta et sett fra gruppefavoritt Tyskland onsdag. De to beste fra hver gruppe er sikret plass i første cuprunde. De fire beste treerne går også videre, men får tøffe lag i 16-delsfinalen.

Med kronprins Haakon på tribunen, favorittstempel og åpningskamp, var forutsetningene fine.

Norge fikk aldri fart på serven, og generelt var det tamme saker som kom fra de norske gutta. Kjemperud var den største skuffelsen.

- Jørre var den som gjorde de fleste feilene som ga svenske poeng. Han var ikke i nærheten av sitt beste. Men jeg bidro ikke stort jeg heller. Dette var et kritisk tap for oss, sukket Vegard Høidalen.

- Dette er en tung stund. Vi har trent og hatt dette som mål i fire år. Nå får jeg sette meg ned med Kåre Mol (trener) og diskutere ting. Men det kan være mulig å komme tilbake. Hvert tap lever sitt eget liv, sa Kjemperud.

Det gjør hver seier også. Og nå er det alt eller ingenting for Norge mot puertorikanerne Ramon Hernandez og Raul Papaleo. (.NTB)