Heldig Carew aldri skadd

DRAMMEN (Dagbladet.no): Steffen Iversen, Vegard Heggem og Eirik Bakke har trøblet mye med skader i starten av karrieren. John Carew har så langt holdt seg skadefri. - Jeg har vært heldig, sier John.

Carew har ikke tall på hvor mange fotballkamper han har spilt denne sesongen, men han anslår tallet til å være cirka 60. Han har fortsatt et par landskamper og seriekamper igjen før han er helt i mål.

- Er du mest sliten i hodet eller beina?

- Begge deler, sier John.

Men han har i hvert fall holdt seg skadefri. Steffen Iversen, Vegard Heggem, Eirik Bakke og John Carew er fire av de spillerne Nils Johan Semb gjerne vil bygge et landslag rundt. Men i motsetning til Carew har englandstrioen måttet melde forfall til landskamper denne sesongen på grunn av skader.

- Det er litt tilfeldig at jeg ikke har blitt skadd, men jeg har aldri hatt spesielle skader å snakke om, sier Valencia-spissen til Dagbladet.no.

Men helt tilfeldig er det kanskje ikke.

- Han har bra fysikk, sier landslagslege Thor Einar Andersen.

Også andre forhold kan spille inn - som for eksempel baneforhold.

- I Spania har de gode treningsforhold gjennom hele sesongen. Det kan være en faktor som kan spille inn. Men kanskje er han så ung at han ikke har fått skadene sine ennå, sier Andersen.

Også John er forberedet på at situasjonen fort kan forandre seg.

- Men det er ikke noe jeg tenker på, sier Carew.

Nå er det landskampen mot Ukraina som står i hodet til Carew. Han nekter å gravlegge VM-håpet fullstendig.

- Vinner vi mot Ukraina er optimismen tilbake, sier John Carew.

(Dagbladet.no)

FRISK OG RASK:</B> John Carew har en stålhelse og sliter lite med skader.