Heldig seier i Bergen

Brann holder på den gode hjemmestatistikken.

• Brann - Sarpsborg 08 3-1 (2-0)

BERGEN (Dagbladet): Brann fortsetter å vinne hjemme. Denne gang var det kun så vidt det holdt. Brann tok sin syvende hjemmeseier på rad. Laget imponerte ikke mot gjestene fra Sarpsborg, men var heldige og dyktige nok til å ta med seg tre poeng —som vanlig kan man nesten tilføye når Brann spiller hjemme.

Førsteomgang var preget av mange feilpasninger og rotete spill. Både Brann og Sarpsborg spilte seg til flere gode sjanser, og kunne fort ha scoret to-tre mål hver. Men sjansene i begge ender kom etter slurvete pasningsspill.

— Det var en slitekamp. For å være ærlig burde mye av spillet vårt vært bedre. Likevel var det passe solid av oss, sa Brann-trener Rune Skarsfjord til TV 2.

Brann kan igjen takke sin eminente keeper, Piotr Leciejewski for at bortelaget ikke fikk nettkjenning.

Finne fant nettmaskene igjen Hjemmelaget tok føringen i det 19. minutt. En krempasning fra midtbanespiller Fredrik Haugen landet på Martin Pusics bryst inne i 16-meteren. Brann-spissen dempet vakkert, la ballen ned på venstrefoten og scoret sitt første mål for Brann.

Brann grep til seg et ørlite press mot slutten av omgangen, og Branns supertalent, Bård Finne, sørget for å doble ledelsen i det 44. minutt med en herlig perle inne ved stolperoten fra åtte meter. Servitør fra Erik Huseklepp.

Sarpsborg kom tilbake 2. omgang ble også en jevn affære, men Sarpsborg kjempet til et overtak. I det 63. minutt rullet de blå-hvite opp et nydelig angrep på venstresiden. Innlegget fra Gudmundur Thorarinsson ble effektivt satt i mål av Martin Wiig. Derfra og ut ble det en jevn kamp. Ingen av lagene imponerte spillemessig i Bergen. I det 80. minutt scoret Branns Zsolt Korsmàr. Dermed punkterte han kampen.

Brann tok hjem seieren, men i en rettferdig verden burde de blå-hvite ha vært første lag som sikret seg poeng på Brann stadion denne sesongen. Til tross for resultatet 3-1.

SCORET: Bård Finne tegnet seg på scoringslisten i kveldens kamp mot Sarpsborg. Brann vant 3-1.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SCORET: Bård Finne tegnet seg på scoringslisten i kveldens kamp mot Sarpsborg. Brann vant 3-1. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer