Heldig som ikke har fått sparken

Innrømmelse fra Chelsea-sjefen.

BRASIL-MÅL: Carlo Ancelotti ga Ramires en god klem i går, midtbanespilleren fintet inn 2-0. En annen brasilianer, David Luiz, scoret Chelseas første. Foto: AP/Tom Hevezi
BRASIL-MÅL: Carlo Ancelotti ga Ramires en god klem i går, midtbanespilleren fintet inn 2-0. En annen brasilianer, David Luiz, scoret Chelseas første. Foto: AP/Tom HeveziVis mer

(Dagbladet): Med 2-0 mot Manchester City i går klatret Chelsea til 3. plass i Premier League.

Ni poeng er avstanden opp til ligaleder Manchester United, men blåtrøyene har én hengekamp og skal møte United på Old Trafford 7. mai.

Optimismen er tilbake på Stamford Bridge, i motsetning til i januar.

Sov i to måneder Da ble manager Carlos Ancelotti omtalt som en «dead man walking», og til og med en fjerdeplass som gir Champions League-plassen var usikker.

Nå sier italieneren at han egentlig burde ha mistet jobben i Chelsea.

- Jet vet veldig godt at dette laget sov i to måneder, og da hadde jeg fantastisk støtte i klubben. Mange trenere som sover i to måneder er på denne tida av året hjemme og ser fotball på TV. Jeg er her, heldigvis, sier Ancelotti til The Guardian.

Fortsatt er det press på treneren som sikret Chelsea en dobbel i sin første sesong. Direktør Ron Gouarlay sa til BBC i går at alt i klubben skal kikkes på ved sesongslutt.

Avtale til 2012 Også managerens rolle og innsats det siste året

- Jeg trives med å jobbe her, og jeg vet at avtalen min går ut i 2012. Så vi har ett år igjen. Da tar vi en avgjørelse. Jeg tror vi fortsetter, men hvis en part - klubben eller jeg - ikke har lyst til å fortsette, da tror jeg vi må gå hver vår vei, sier Ancelotti.

I vinter ble det 10 poeng på 11 kamper. Og selv om seieren i går var den tredje på rad anser Ancelotti et nytt ligagull som veldig vanskelig.

- Vi har kommet i form for seint. Hvis dette bare hadde skjedd tidligere... Vel, det er bra nå.

Gir ligatittelen til United Spurs-sjef Harry Redknapp har tidligere omtalt sitt lag som en gullkandidat, men må nå kjempe med nebb og klør med Manchester City om en fjerdeplass.

- Egentlig gir vi ligatittelen til Manchester United denne sesongen. Jeg har ikke sett Manchester united spille så dårlig på flere år, men de vakler avgårde og rapper poeng når de ikke skulle klart det. Du trenger litt flaks, sier Redknapp til The Independent.

Han vurderer topplagene slik nå som sesongen nærmer seg slutten:

- Det skiller ingenting mellom oss, Arsenal, Chelsea og Manchester United. Vi har noen fantastiske spillere her, og vi har bevist det i Europa. Så vi må fortsette å tro.

LIKE GODE SOM UNITED: Det er Harry Redknapps påstand etter at Spurs mistet to verdifulle poeng i den målløse kampen mot West Ham lørdag. Foto: AP/Tom Hevezi
LIKE GODE SOM UNITED: Det er Harry Redknapps påstand etter at Spurs mistet to verdifulle poeng i den målløse kampen mot West Ham lørdag. Foto: AP/Tom Hevezi Vis mer