Heldig straffe sikret omkamp

- Vi ble ranet av dommeren, sier Boateng.

Middlesborough - Manchester United 2-2 (1-1)

(Dagbladet.no): Henrik Larsson forlater Manchester denne uka, men fikk ingen lett avskjedskamp. Omkamp og gult kort for filming var fasiten etter dagens møte med Middlesborough i FA-Cupen.

Milan-trener Carlos Ancelotti roste United som Europas beste lag denne uka, men gode ord betyr lite når det er klassiske britiske cupoppgjør som står for døra.

Alex Fergusons gutter måtte ha et omdiskutert straffespark for å holde liv i trippeldrømmen - gull i serien, seier i Mesterligaen og triumf i FA-Cupen. Det kom etter en sjanserik og levende kamp mot Gareth Southgates «Boro».

Hjemmelagets spillere kunne knapt tro at dommer Styles pekte mot straffemerket etter at ballen traff George Boateng. Kapteinen holdt hendene tett beskyttende om ansiktet da et innlegg smalt inn i ham fra kort hold.

- Jeg er fortvilet, og kan nesten ikke tro det. Dommeren ranet oss i dag, og det gjør vondt, sier Boateng til BBC.

- Det er et naturlig innstinkt å ha hendene før ansiktet. Det var ikke noen viljehends, og dommeren gjorde en stor feil, fortsetter den ulykkelige kapteinen.

Rett eller ikke, Cristiano Ronaldo var iskald fra straffemerket, og satt ballen kontant ved stolperota til 2-2.

SCORET: Wayne Rooney ga United ledelsen mot Middlesborough, men klarte ikke å sikre seier for bortelaget. Foto: SCANPIX
SCORET: Wayne Rooney ga United ledelsen mot Middlesborough, men klarte ikke å sikre seier for bortelaget. Foto: SCANPIX Vis mer

Også manager Southgate er oppgitt over avgjørelsen til dommer Rob Styles.

- Jeg liker ikke å klage på dommeren, men han (Boateng journ anm.) er en meter unna ballen når den slås videre, så jeg vet ikke hva han skulle gjort for å komme seg unna, sier Boros trener.

God start

Kampen hadde startet friskt. Middlesborough blåste den første og beste sjansen langt over mål via keeper, da venstreving Stewart Downing kom alene gjennom mot Manchester United-målet etter bare sju muntter. To minutter etter måtte Mark Schwarzer raskt ut mot en aggressiv Wayne Rooney.

Det roet seg litt etter dette, men i det 22. minutter lå ballen godt i beina på Rooney igjen. 17 meter fra Boro-målet. Enkelt og greit satt han et presist skudd inn bak keeper, til en fortjent ledelse til et bortelag som hadde hatt alt banestpillet.

Manchester United fortsatte å spille ut et hjemmelag som etter hvert ble seende mer og mer ut som juniorspillere. Ryan Giggs traff treverket med en volley etter 35 minutter på en av bortelagets gode sjanser, og det var bare flaks som gjorde at Boro gikk mot pause med bare ett baklengsmål imot.

Bedre for hjemmelaget ble det etter 43 minutter, da et innlegg fra Downing skapte kaos for United-forsvaret. Lee Cattermole ble den store helten da 18-åringen elegant tok imot ballen og sendte den videre på volley i nettet fra 11 meter.

Tok ledelsen

Heldig straffe sikret omkamp

Bare halvannet minutt ut i andre omgang fikk United svi for de misbrukte sjansene. Boateng fikk løpe fullstendig upresset inn på en corner, og headet knallhardt forbi Tomasz Kuszczak i bortemålet.

Middlesborugh så til tider nervøse it etter å ha tatt ledelsen, og var upresise i pasningsspillet. Men United klarte ikke å skape store sjanser. Ikke før de etter 67 minutter fikk det avgjørende straffesparket mot seg.

Resten av kampen ble spilt i et frenetisk tempo, men ingen av lagene klarte å presse inn målet som ville bety videre passasje i cupen. Det er nå duket for omkamp på Old Trafford enten 21. eller 22. mars.


DISKUTER: Kan United ta en trippel?

HELT OG SYNDEBUKK: Kaptein George Boateng scoret Middlesboroughs andre mål, men ga senere bort straffesparket som sikret Manchester United omkamp.