Heldig straffespark hjalp RBK til serieledelse

- Det overrasker meg lite at dommeren blåser straffe her på Lerkendal, sier Sandnes Ulf-trener Asle Andersen.

Rosenborg - Sandnes Ulf 2-0 (1-0)

(Dagbladet): Lettelsen var nok stor blant mange Rosenborg-tilhengere da kapteinen Mikael Dorsin tok ansvar og hamret ballen i nettet snaut åtte minutter før slutt. Før scoringen hadde ikke Rosenborg hatt noen stor kveld i sin egen lekestue.

- Det er alltid trivelig å gjøre mål, men vi gjør en dårlig kamp. Vi må spille bedre enn dette om vi skal ta poeng i de andre kampene. Poeng er det viktigste. Prestasjonen og innsatsen må bli bedre, sier Dorsin.

Rosenborg ville ta over serieledelsen med seier i kveld, uten at det så ut til å motivere RBK-spillerne nevneverdig. Laget slet med å skape sjanser i den første omgangen, og nedrykkstruede Sandnes Ulf var fullt på høyde med trønderne.

UHELDIG: Her er situasjonen som førte til straffesparket. Vegard Aanestad sender ballen opp i egen albue.
UHELDIG: Her er situasjonen som førte til straffesparket. Vegard Aanestad sender ballen opp i egen albue. Vis mer

Rosenborg ble reddet av et straffespark av den heldige sorten da Vegard Aanestad skulle klarere ballen, men i stedet sendte kula rett opp i sin egen albue. Borek Dockal var sikker fra krittmerket, og den 19-årige debutanten Sean McDermott måtte se ballen treffe nettmaskene.

- Jeg er enig i at vi er tamme. Vi er svake i grunnarbeidet og i andreballene. Vi har skapt noen store sjanser mot slutten, men må opp to hakk. Jeg har ikke oppfattet straffesituasjonen, sa Jan Jönsson i pausen.

Forbannet En som derimot oppfattet situasjonen var Sandnes Ulf-trener Asle Andersen som var forbannet over at laget hans lå under til pause.

- Har ikke noe kommentar til straffesituasjonen, men det overrasker meg lite at dommeren blåser straffe her på Lerkendal, sa Asle Andersen i pausen.

Åtte minutter før full tid satte altså Mikale Dorsin spikeren i kista. Rosenborg rullet fint opp på høyresiden og John Chibuike la ballen ut til en umarkert Dorsin som hamret ballen i nettmaskene.

Rosenborg-trener Jan Jönsson ønsket å spare spillere som Tarik Elyounoussi og Cristian Gamboa i kveld, men ble tvunget til å bruke sistnevnte da Jon Inge Høiland pådro seg en smell etter en snau halvtime. Jönsson byttet hele fem spillere fra oppgjøret mot Odd Grenland.

P.S: Borek Dockal pådro seg et gult kort og må stå over neste seriekamp mot Molde.